Yrittäjä! Tule mukaan omiesi pariin. Liity Yrittäjiin.

Jäsen, oletko jo ladannut Yrittäjät -sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

5.9.2023 klo 22:39
Uutinen

Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien Yrittäjyyskasvatuspalkinto Etelä-Pohjanmaan alueen 4H-yrittäjyydelle

Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien vuoden 2023 maakunnallinen tunnustuspalkinto yrittäjyyskasvatuksen hyväksi tehdystä työstä luovutettiin alueen 4H-yhdistyksille ja 4H-yrittäjille.

Viidettä kertaa luovutetun tunnustuspalkinnon vastaanotti 4H-yhdistyksen Etelä-Pohjanmaan aluejohtaja Tuija Saarimäki.

Tunnustuspalkinnon tarkoituksena on tuoda esille yrittäjyyskasvatuksen merkitystä ja hyviä käytäntöjä Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien toiminta-alueella.

4H-yritys on pienimuotoisen yrittäjyyden malli, joka on turvallinen ja ohjattu tapa opetella yrittäjyyttä. 4H-yrittäjä voi olla iältään 13-28-vuotias.

Hyvän yritysidean voi löytää omista taidoista ja osaamisesta. 4H-yrittäjäksi voi ryhtyä työkokemuksen, rahan ansaitsemisen tai oman harrastuksen kehittämisen vuoksi.

4H-yritys voi olla esimerkiksi kesäkahvila, leivontayritys, pihanhoitopalvelu, korujen valmistus tai linnunpönttöjen tekeminen. Yritysideaa on mahdollista työstää 4H:n järjestämässä yrityskoulutuksessa.

4H-yrittäjä saa apua yritysasioissa lähimmästä 4H-yhdistyksestään. Yhdistys auttaa muun muassa yritysohjaajan hankkimisessa ja kertoo yrityskoulutuksen ajankohdasta.

Saatu tunnustus otettiin kiitollisena vastaan.

  • Tänä vuonna 4H-yrityksiä on perustettu yli sata täällä Etelä-Pohjanmaan alueella. Teemme paljon yhteistyötä paikallisten yrittäjäyhdistysten kanssa ja sieltä 4H-yrittäjät saavat hyviä esimerkkejä yrittäjyydestä. Tunnustus on hieno palkinto sekä meille että 4H-yrittäjille, Saarimäki toteaa.

Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien puheenjohtaja Anne Niemi on mielissään, että lasten ja nuorten yhteiskunta- ja yrittäjyystaitoihin satsataan 4H-yrittäjyyden kaltaisella toiminnalla.

  • Meille on tärkeää, että mahdollisimman moni lapsi ja nuori innostuu yrittäjyydestä ja yrittäjämäisestä toimintatavasta, ja kasvavat yritteliäiksi yhteiskunnan jäseniksi. 4H-yrittäjyys tarjoaa mahdollisuuden tarttua yrittäjyyteen matalalla kynnyksellä hyvän tukiverkoston voimin, Niemi kiittelee.