5.9.2021 klo 09:04
Uutinen

Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien Yrittäjyyskasvatuspalkinto Isonkyrön Yrittäjille

Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien vuoden 2021 maakunnallinen tunnustuspalkinto yrittäjyyskasvatuksen hyväksi tehdystä työstä luovutettiin Isonkyrön Yrittäjät ry:lle. Kolmatta kertaa luovutetun tunnustuspalkinnon vastaanotti Isonkyrön Yrittäjien puheenjohtaja Johanna Perttilä.

500 euron arvoisen tunnustuspalkinnon tarkoituksena on tuoda esille yrittäjyyskasvatuksen merkitystä ja hyviä käytäntöjä Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien toiminta-alueella.

Isonkyrön Yrittäjien hallitus on lähtenyt viemään yrittäjyyskasvatusta eteenpäin pienin, mutta määrätietoisin askelin.

– Me olemme hallituksessa ajatelleet, että pienillä ketterillä teoilla ja konkreettisilla asioilla me saamme tehtyä yrittäjyyskasvatusta ja tuotua esiin, että ketä me yrittäjät olemme ja miten monitahoisesti yrittäjät voivat toimia niin nyt kuin tulevillakin työmarkkinakentillä. Uskon, että tulevaisuuden työelämässä yrittäjämäinen toimintatapa on sitä suurinta markkinavaluuttaa, Perttilä kertoo.

Yrittäjyyskasvatusta on tehty Isossakyrössä päiväkoti-ikäisistä lukiolaisiin.

– Meidän hallituksemme on tehnyt yhteistyötä hyvässä hengessä sivistystoimen, varhaiskasvatuksen ja muiden virkamiesten kanssa. Toivetila meillä kaikilla on tietenkin se, että Isokyrö olisi Suomen paras kunta asua ja yrittää, Perttilä toteaa.

Yrittäjyyskasvatus on poikinut paljon hauskoja ideoita. Esimerkiksi viime vuonna Isonkyrön Yrittäjien Facebook-sivulla toteutettiin joulukalenteri, jossa varhaiskasvatuksen henkilökunta kysyi lapsilta, minkä yrityksen lapset perustaisivat Isoonkyröön ja mitä he antaisivat nykyisille isokyröläisille yrittäjille joululahjaksi.

– Siellä on vastaajina aivan hurmaavat 3–5-vuotiaat pikkumiehet ja pikkunaiset, joilla on todella monta hyvää bisnesideaa. Vastauksissa myös näkyy se, että yritysidea yleensä liittyy siihen, mikä on omasta mielestä kivaa ja mistä tykkää, Perttilä kertoo.

Lisäksi lapsia ja nuoria on otettu mukaan joululehden tekoon sekä pyydetty lukiolaisilta ideoita, millaista yhteistyötä he toivoisivat yrittäjäyhdistyksen ja isokyröläisten yritysten kanssa.

Isonkyrön Yrittäjillä on myös suunnitteilla yhdessä Laihian ja Vähänkyrön yrittäjäyhdistysten kanssa hankehaku, jonka kohderyhmänä olisivat alueen nuoret ja hankkeen ideana tehdä aluetta entistä elinvoimaisemmaksi sekä brändätä sitä hyvänä paikkana yrityksille.

Yrittäjyyskasvatustunnustuksesta Isonkyrön Yrittäjien hallitus on mielissään.

– Tämä tunnustus on meille valtava kunnianosoitus. Tämä tuli meille yllätyksenä, sillä emme ole toki tehneet asioita palkinto silmissä kiiluen. Tämä kaikki, mitä me olemme tehneet, on ollut meistä mukavaa ja innostavaa sekä se on hyödyttänyt kaikkia osapuolia. Olemme todella kiitollisia saamastamme huomiosta ja toivottavasti voimme toimia esimerkkinä muille yrittäjäyhdistyksille, miten pienillä teoilla voi saada paljon aikaan, Perttilä toteaa.

Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien puheenjohtaja Anne Niemi on mielissään, että yrittäjyyskasvatusta tehdään jo hyvin pienestä pitäen.

– Yrittäjyyskasvatus on tärkeää, sillä tämä yhteiskunta elää siitä, että meillä on yrityksiä ja yrittäjyyttä. Asennekasvatus on yksi tärkeä asia ja yrittäjyyskasvatus on nimenomaan sitä. Kun lapsesta saakka aletaan opettaa, mitä se yrittäjyys on ja näytetään se konkreettisilla teoilla, niin se tulee silloin lähemmäksi ja siitä tulee ehkä se omakin toiveammatti tulevaisuudessa. Isonkyrön Yrittäjät ovat tehneet muun muassa juuri sitä työtä siellä ruohonjuuritasolla lasten parissa, Niemi kiittelee.