21.6.2021 klo 09:04
Uutinen

Etelä-Savossa 101 yrittäjää läpi kuntavaaleissa

Puolueittain koko maakunnassa keskustalla on vahva edustus yrittäjävaltuutetuissa, seuraavaksi eniten kokoomuksella ja sitten perussuomalaisilla. Vähiten yrittäjävaltuutettuja tuli koko maakunnassa vasemmistopuolueelta, josta valittiin vain yksi ehdokas Pieksämäen valtuustoon.

Vuoden 2017 vaaleissa Etelä-Savossa oli yrittäjäehdokkaita 224. Tänä vuonna määrä pysyi lähes samana, vaikka Joroisten kunta siirtyi vuoden alusta Pohjois-Savon maakuntaan. Vuonna 2017 meni läpi 100 yrittäjäehdokasta. Nyt lukumäärä on 101. Lisäksi varalla on 58 yrittäjää. Voimme olla tyytyväisiä yrittäjävaltuutettujen määrään, iloitsee aluejohtaja Heidi Loukiainen Etelä-Savon Yrittäjistä.

Elinvoimaisessa kunnassa osataan valvoa yli puoluerajojen kunnan elinvoimalle tärkeitä asioita. Huolehditaan yritysvaikutusten arvioinnin toimivuudesta ja hankintojen osaamisesta. On huolehdittava asukkaiden viihtyvyydestä ja yrittäjien toimintaympäristön edellytyksien turvaamisesta sekä kehittämisestä.

Tulevat neljä valtuustokautta tuo kuntien edustajille eteen paljon haasteellisia päätöksiä. Kunnissa painitaan koulujen ja päiväkotien sisäilmaongelmien kanssa, toisaalla halutaan rakentaa kouluja, vaikka talous ei sitä välttämättä kestä. Asioita on punnittava monelta kantilta ja tässä yritysvaikutustenarviointi on mainio tapa varmistaa päätöksen vaikutukset kunnan omiin yrittäjiin, jotka tuottavat verotuloja kuntien tuottamisen palveluiden turvaamiseksi.

Monissa kunnissa myös kysymykset elinvoimasta ovat keskiössä. Rakennuslupaprosessit ja niiden sujuvoittaminen on Etelä-Savon Yrittäjien yksi esiin nostama teema tulevalla valtuustokaudella. Yrittäjävaltuutettujen kautta saamme kuntiin näkemystä elinvoimaa koskeviin asioihin, täsmentää Loukiainen. Valtuustot aloittavat elokuussa. Työtä riittää.

Lisätietoja: Heidi Loukiainen, aluejohtaja, Etelä-Savon Yrittäjät, p 050 552 9930

Yrittäjien kuntavaalisivut: https://www.yrittajat.fi/kuntavaalit-2021/