16.12.2021 klo 10:25
Uutinen

Eteläsavolaisia yrittäjiä valtakunnalliseen vaikuttamistyöhön

Suomen Yrittäjien hallitus valitsi valiokuntiin, verkostojen johtoryhmiin ja työmarkkinavaltuuskuntaan uudet kokoonpanot 14.12.2021.

Valiokuntiin ja verkostojen johtoryhmiin oli avoin haku Yrittäjien jäsenten keskuudessa. Eteläsavolaisista jäsenyrityksistä valiokuntiin valittiin 4 edustajaa valtakunnallisiin toimielimiin. Valiokuntien ja verkostojen johtoryhmien toimikausi on kaksi kalenterivuotta, eli jäsenet valittiin kaudeksi 2022–2023. Työmarkkinavaltuuskunnasta vaihtuu vuosittain puolet jäsenistä.

Etelä-Savon Yrittäjien edustus koostuu seuraavista henkilöistä ja paikoista:

Ruth Lähdeaho-Kero Savonlinnasta – Energia- ja ilmastovaliokunnan jäsen

Seppo Avikainen Juvalta – Rakentamisen valiokunnan jäsen

Heli Peltola Mikkelistä – Sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsen

Saara Liukkonen Mikkelistä – Yksinyrittäjäverkoston johtoryhmän puheenjohtaja

Nina Rasola Mikkelistä – Suomen Yrittäjien hallituksen edustaja Ruokavaliokunnassa

Suomen Yrittäjien valiokunnat ja verkostot

Valiokunnissa vaikutetaan Suomen Yrittäjien linjauksiin ja tuoda esille ehdotuksia asioista, joita yrittäjäjärjestön pitäisi ottaa esille ja muuttaa. Valiokuntiin valitaan yrittäjiä, joilla on vahva oman alansa osaaminen jostakin näkökulmasta. Lisäksi valiokuntien käytössä ovat Suomen Yrittäjien omat asiantuntijat. Tavoitteena on parantaa pienten ja keskisuurten yritysten arkea. Kuhunkin valiokuntaan ja verkostojen johtoryhmään kuuluu kerrallaan enintään 12 henkilöä puheenjohtaja mukaan lukien

Verkostojen johtoryhmissä pääsee puolestaan kehittämään järjestön tekemistä ja ideoimaan uutta sisältöä jäsenten tarpeisiin. Verkostot ovat oiva vaikuttamisen paikka sekä keino tuoda oman alan ja alueen näkemystä järjestön toimintaan.

Työmarkkinavaltuuskunta on säännöissä määrätty valtuuskunta, jonka tehtävänä on seurata työehtosopimuspoliittista sekä työlainsäädännön kehitystä, osallistua ja vaikuttaa lainsäädännön ja muiden työmarkkinoihin vaikuttavien toimenpiteiden valmisteluun sekä valmistella keskusliiton hallitukselle työmarkkinapoliittisia kannanottoja, lausuntoja ja aloitteita.

Onnea kaikille valituille!

Lisätietoja: Heidi Loukiainen, aluejohtaja p. 050 552 9930, Etelä-Savon Yrittäjät