22.10.2022 klo 23:10
Uutinen

Eurajoen Romu Oy:n Juuso Luodesmeri on valtakunnallinen Vuoden yrittäjä 2022 – upea kasvutarina!

Valtakunnallinen yrittäjä -palkinto on hieno jatkumo Juuso Luodesmeren tarinalle Eurajoen Romu Oy:n yrittäjänä. Hänet on vuonna 2008 palkittu valtakunnallisena vuoden nuorena yrittäjänä. Tässä onkin hieno kasvutarina ja kasvot suomalaiselle ja satakuntalaiselle pk-yrittäjyydelle.

Valtakunnallinen yrittäjäpalkinto on myönnetty tänä vuonna Eurajoen Romu Oy:lle, Norrhydro Oy:lle ja Vilpe Oy:lle. Suomen Yrittäjät ja vakuutusyhtiö Fennia luovuttivat perinteikkään ja erittäin arvostetun palkinnon Valtakunnallisilla yrittäjäpäivillä Tampereella. Palkinto on jaettu jo vuodesta 1968 lähtien.

Valtakunnallinen yrittäjäpalkinto 2022

Vakuutusyhtiö Fennia ja Suomen Yrittäjät luovuttivat Valtakunnalliset yrittäjäpalkinnot Valtakunnallisten Yrittäjäpäivien gaalassa Tampereella lauantaina 22.10.2022. Palkinnolla halutaan nostaa yrittäjien ja yrittäjyyden arvostusta Suomessa

– Valtakunnallinen yrittäjäpalkinto, jota olemme jakaneet Suomen Yrittäjien kanssa jo yli 50 vuoden ajan, on yrittäjien keskuudessa Suomen arvostetuin palkinto. Tämän vuoden voittajia yhdistää erityisesti se, että kaikilla kolmella on ollut selkeä visio ja halu kehittää omaa yritystään jatkuvasti paremmaksi, palkintolautakunnan jäsen, Fennian toimitusjohtaja Tomi Yli-Kyyny sanoo.

– Satakuntaan – yrittäjyysmaakuntaan – tuli yrittäjäpalkintoja jokaisesta sarjasta. En muista, että yhteen maakuntaan olisi tullut yhdellä kerralla näin monta huomionosoitusta. Tämä on hieno osoitus siitä, että Satakunnassa pk-yrittäjyydellä on mahdollisuudet toimia, kasvaa ja kehittyä, Satakunnan Yrittäjien toimitusjohtaja Markku Kivinen kuvailee palkintojen merkitystä.

– Valtakunnallinen yrittäjä -palkinto on hieno jatkumo Juuso Luodesmeren tarinalle Eurajoen Romu Oy:n yrittäjänä. Hänet on vuonna 2008 palkittu vuoden nuorena yrittäjänä. Tässä onkin hieno kasvutarina ja kasvot suomalaiselle ja satakuntalaiselle pk-yrittäjyydelle, Markku Kivinen kuvailee vuoden yrittäjää.

Valtakunnallisten yrittäjäpalkittavien esittely

Metalliromun kerääjä Eurajoen Romu Oy on kiertotalouden ytimessä 

Eurajoen Romu on vuonna 1994 perustettu metalliromun kierrätykseen erikoistunut yritys. Yritys kierrättää kaikkea, missä on metallia, ja materiaalit erotellaan, lajitellaan ja kierrätetään sen prosesseissa 100-prosenttisesti. Metalliromun lisäksi yritys pystyy kierrättämään esimerkiksi ajoneuvojen lyijyakkujen kaikki ainesosat.

Eurajoelta ponnistanut kierrätysjätti on kasvanut lähes 30 vuoden historiansa aikana valtakunnalliseksi toimijaksi. Yrityksen kasvua ovat vauhdittaneet investoinnit ja yritysostot. Konserniin kuuluu Eurajoen Romun lisäksi seitsemän tytäryritystä, joiden ansiosta Eurajoki Groupilla on toimipisteitä aina Helsingistä Ouluun asti.

– Ostamme lähtökohtaisesti alan osaamista ja avainhenkilöitä. Tällä alalla tarvitaan porukkaa, johon voi luottaa, kiteyttää yrityksen perustaja ja toimitusjohtaja Juuso Luodesmeri.

Viennin osuus Eurajoen Romun liikevaihdosta on peräti 90 prosenttia. Rauman ja Eurajoen satamista lähtee metalliraaka-ainetta valimoiden ja terästeollisuuden tarpeisiin Euroopan maiden lisäksi muun muassa Kiinaan, Intiaan, Pakistaniin, Bangladeshiin ja Malesiaan.

– Raaka-aineita tarvitaan siellä, missä rakennetaan paljon infrastruktuuria. Ulkomailla on paljon potentiaalia, eikä kasvulla ole rajoja, Luodesmeri visioi.

Toimitusjohtajana Juuso Luodesmeri on onnistunut antamaan yritykselle vahvat kasvot. Hänen lisäkseen perheyrityksessä työskentelee vaimo ja kaksi vanhinta poikaa.

Eurajoen Romu Oy

Perustettu: 1994

Perustaja ja toimitusjohtaja: Juuso Luodesmeri

Kotipaikka: Eurajoki

Työntekijöitä: Yli 90

Liikevaihto: 125,6 miljoonaa euroa (2021)

Liiketulos: 9,4 miljoonaa euroa (2021)


Aiemmin valtakunnallisen Vuoden yrittäjä -palkinnon saaneet satakuntalaiset yrittäjät:

  • 2013 | Lihajaloste Korpela Oy, Seppo ja Jari-Jukka Korpela, Huittinen 
  • 2006 | Honkatarhat Oy, Timo Rapila, Honkajoki 
  • 2004 | Pintos Oy, Jorma ja Tuomas Pere, Eura
  • 2003 | Raumaster Oy, Kauko Einälä, Jouko Mäkilä, Martti Rasilainen, Jukka Ruohola, Esko Saarela, Rauma
  • 1995 | Biolan Oy, Hannes Kariniemi ja Pekka Kariniemi, Eura
  • 1989 | Linnainmaa Oy, Matti Linnainmaa, Pori
  • 1982 | Ky Leo Laine, Leo Laine, Rauma
  • 1975 | K. Oras Oy, Erkki Paasikivi, Rauma