2.3.2018 klo 12:18
Uutinen

Eures-työnvälitys avataan myös yritysten käyttöön

Euroopan työnvälitysverkosto Eures avataan myös yritysten käyttöön. Uudistus parantaa yritysten mahdollisuutta löytää sopivia työntekijöitä ja ilmoittaa avoimista työpaikoista.

– Mahdollisuus liittyä EURES-verkostoon avaa yrityksille tilaisuuden kehittää palveluja työnvälitykseen tai työvoiman liikkuvuuteen. EURES-verkosto laajentaa siten tämän alan yritysten toimintamahdollisuuksia, toteaa Suomen Yrittäjien asiantuntija Albert Mäkelä.

Hänen mukaansa EURES-verkoston avaaminen parantaa kaikkien yritysten mahdollisuutta löytää sopivia työntekijöitä ja ilmoittaa avoimista työpaikoista.

– EURES-verkoston avaaminen tehostaa erityisesti rajat ylittävää työvoiman liikkuvuutta. Hyötyjä on odotettavissa esimerkiksi matkailualalla, jossa ulkomaalaisia työntekijöitä tyypillisesti tarvitaan, Mäkelä kertoo.

Uudistuksen tavoitteena on lisätä työvoiman liikkuvuutta ja ammattitaitoisen työvoiman saatavuutta. Eures on toiminut Suomessa ja muualla EU- ja ETA-alueella tähän saakka julkisten rekrytointi- ja työnvälityspalvelujen muodostamana verkostona. Suomessa Eures-verkoston muodostavat TE-palvelut.

Uudet jäsenet ja kumppanit voivat hyödyntää liiketoiminnassaan Euresin laajoja työnhakija- ja ansioluettelotietokantoja sekä työpaikkailmoituksia, Eures-verkoston yhteistyötä sekä Euroopan laajuisia verkkorekrytointitapahtumia. Ne voivat myös tarjota Euresin piirissä kansainvälisen rekrytoinnin oheispalveluita: asettautumispalvelua, koulutuksia ja valmennuksia.

Kukin toimija laatii kauden alussa toimintasuunnitelman osana Suomen Eures-toimintasuunnitelmaa. Tieto toiminnasta, sen muutoksista sekä tehdyistä toimista lähetetään sovitusti työ- ja elinkeinoministeriölle, joka koordinoi Suomen Eures-toimintaa.

Haku verkostoon on jatkuva. Hakulomakkeet ja tarkemmat tiedot löytyvät osoitteesta www.te-palvelut.fi. Päätöksen Eures-verkostoon hyväksymisestä tekee Suomessa työ- ja elinkeinoministeriö. Euresia hallinnoi Euroopan komissio.

toimitus(at)yrittajat.fi