16.8.2017 klo 10:37
Uutinen

Facebook iskee Suomen nettikirpputoreihin: Kirppisyrittäjä ei vielä huolissaan

Facebook lanseeraa Suomessa markkinapaikkansa, jota käytetään yleisesti nettikirpputoreihin.

Facebookin markkinapaikka lanseerataan 17 maahan, joista Suomi on yksi. Markkinapaikkaa käytetään yleisesti kirpputorien perustamiseen. Odotettavissa on, että Suomessakin Facebook ottaa tukevan jalansijan nettikirpputorimarkkinoista.

Perinteistä kirpputoria pyörittävä yrittäjä ei ole vielä kovin huolissaan, mutta myöntää haasteen.

– Kyllä Facebook on varmasti kova kilpailija meille. Tietynlaista tavaraa löytää helpommin nettikirpputoreilta. Kyllähän tämä saattaa vaikuttaa liiketoimintaan, Olarin Kirppiksen yrittäjä Jaana Nykänen sanoo.

Hän ei ole silti vielä huolissaan, vaikka asiakasmäärät ovat viime vuosina hieman vähentyneet.

– Nykyisin kirpputoreille tuodaan erilaista tavaraa kuin aikaisemmin. Enemmän lastenvaatteita ja muuta käyttötavaraa. Ennen oli enemmän vanhoja esineitä ja keräilytavaraa.

Muita nettikirppiksiä luotettavampi?

Maailmalla Facebookin markkinapaikka kilpailee muun muassa eBayn kanssa. Facebookin etuna on valtava käyttäjämäärä. Asiakkaat ovat jo valmiina.

Facebook mainostaa markkinapaikkaansa turvalliseksi. Yhtiön mukaan asiakas voi tarkistaa myyjän tai ostajan profiilin ja selvittää esimerkiksi, onko heillä yhteisiä kavereita. Tämä lisää ostamisen luotettavuutta etenkin nettikirpputoreissa.

Fortune-lehden mukaan Facebookin markkinapaikalla on jo 550 miljoonaa kuukausittaista käyttäjää. Vielä ei tiedetä tarkasti, milloin markkinapaikka tulee käyttöön Suomessa.

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen@yrittajat.fi