11.1.2019 klo 14:51
Uutinen

FeedIn-ravintolat laajentaa toimintaansa Turun saaristoon

Majoitus-, ravintola- ja catering-palveluja Ypäjällä pyörittävä pariskunta Minna Alakoski ja Perttu Jaakkola ovat ostaneet Nauvon Pensarin vierasvenesataman ja siihen liittyvät majoitus- ja ravintolakiinteistöt.

Saareen rakennetaan hotellitason majoitus- ja ravintolapalvelut. Uudet omistajat tulevat kehittämään Pensarin palvelutoimintaa entistä monipuolisemmaksi.

Majoitustilat remontoidaan vastaamaan hotellitasoa, mikä tarkoittaa muun muassa omien kylpyhuoneiden rakentamista huoneiden yhteyteen. Ravintolan ruokatarjontaa tullaan laajentamaan.Tavoitteena on nostaa palvelujen tasoa ja tehdä toiminnasta aikanaan ympärivuotista.

Investointi on mittava, mutta yrittäjäpariskunta näkee hankkimassaan kiinteistössä ja koko saaristomatkailussa valtavan potentiaalin.

– Luontomatkailu, omaan hyvinvointiin panostaminen ja ekologisuuden vaatimus puhuvat kaikki saariston puolesta. Me haluamme tarjota laadukkaisiin majoitus- ja ravintolapalveluihin tottuneille matkailijoille uuden vaihtoehdon keskellä maailman kauneinta saaristoa, Minna Alakoski sanoo.

Alakoskella on selkeä ohjenuora kehitystyöhön: on tarjottava sellaisia palveluja, joita itsekin lomalle lähtiessään arvostaa.

– Eli omaa rauhaa, hyvää ruokaa, kunnon sänky ja vähän arkiluksusta, hän listaa.

Huhtikuussa alkavalla kaudella panostetaan ravintolapalveluiden kehittämiseen. Majoitustilojen remontti käynnistyy asteittain.

Pensar Syd -nimellä tähän asti tunnettu saaristokohde jatkaa uusien omistajien myötä uudella nimellä: Pensarin vierasvenesatama ja Hotelli-ravintola Sandvik. Sandvik-nimi tulee saaren korkeimmasta kohdasta, 41 metriä korkeasta näköalakalliosta.

Alakoski ja Jaakkola ovat haaveilleet liiketoiminnan laajentamisesta saaristoon jo pitkään. Pensarin eteläkärki puhutteli molempia heti ensi vierailulla.

– Tilaa yli 15 vuotta pyörittänyt Eva Johansson teki puolisonsa kanssa erinomaista työtä. He ovat rakentaneet paikalle hyvän maineen ja tunnettuutta. Tästä on hyvä jatkaa liiketoimintaa, Minna Alakoski sanoo.