12.11.2020 klo 21:19
Uutinen

Filterpakin Peter ja Thomas Nordlund Vuoden Yrittäjiksi

Hangon Yrittäjät ry on valinnut Peter ja Thomas Nordlundin Hangon Vuoden Yrittäjiksi 2020. Heidän yrityksensä Filterpak on hankolainen cleantech-osaamisen edelläkävijä ja ilmanpuhdistusalan konkari.

Viime keväänä Filterpak alkoi valmistaa kasvosuojaimia omalla Nesu-tavaramerkillään. Tällä hetkellä kasvosuojainten tuotantokapasiteetti on 100.000 kpl vuorokaudessa. Kasvosuojainten valmistusta varten yritys laajensi toimitilojaan ja sillä on nyt kaksi toimipaikkaa Hangossa. Ennen kasvosuojainten valmistusta työntekijöitä oli 30. Nyt Filterpak työllistää noin 100 henkilöä. Viime vuoden liikevaihto oli noin 3,2 miljoonaa euro. Tämän vuoden ennustettu liikevaihto nousee noin 10 miljoonaan euroon.

Tulevaisuudessa Filterpak aikoo jatkaa positiivisella kasvulla, säilyttää markkinaosuutensa suodattimien ja suojainten osalta ja tavoittelee viennin kasvua. Uusia investointejakin on suunnitelmissa jo ensi vuodelle.

Hangon Yrittäjät ry:n hallitus on erittäin ylpeä siitä, että Hangosta löytyy korkeatasoista osaamista ja rohkeaa yrittäjäasennetta, jolla on myös kansantaloudellisesti iso merkitys. Filterpak on nostanut koko Hangon teollisuuden profiilia, on merkittävä työllistäjä alueella ja esimerkillinen edelläkävijä. Peter ja Thomas Nordlund ovat ansainneet Vuoden Yrittäjä 2020 -palkinnon.

FILTERPAK OY
Perustettu 1984
Siirtyi Peter ja Thomas Nordlundille 2000
Työllistää noin 100 henkilöä
Liikevaihto n. 3,2 miljoonaa euroa (2019), arvio 10 miljoonaa euroa (2020)