Kuva: Pixhill
6.6.2023 klo 06:41
Uutinen

Finnveran uusi laina vauhdittaa vihreää siirtymää ja digitalisaatiota

Finnvera toi kesäkuun alussa yritysten käyttöön ilmasto- ja ympäristölainan sekä digitalisaatio- ja innovaatiolainan.

Valtion omistama erityisrahoitusyhtiö ja Suomen vientitakuulaitos Finnvera kanavoi 280 miljoonaa euroa suomalaisten pienten ja keskisuurten yritysten vihreän siirtymän, innovaatioiden ja digitalisaation investointeihin. Tämän mahdollistaa Euroopan investointirahasto (EIR) Finnveralle tarjoama 170 miljoonan euron takaus. Yhteistyö on osa InvestEU-ohjelmaa.

Ilmasto- ja ympäristölaina sekä digitalisaatio- ja innovaatiolaina on suunnattu ilmastonmuutoksen torjuntaan sekä vihreän siirtymän, digitalisaation ja energiamurroksen vauhdittamiseen.

Uusilla lainatuotteilla mahdollistetaan erityisesti pk-yritysten investointeja siirtymässä vihreämpään ja digitalisempaan tulevaisuuteen, Finnvera kertoo tiedotteessaan. 

EIR:n 60 prosentin takaus mahdollistaa sen, ettei Finnvera vaadi kummassakaan lainatuotteessa pk- tai pieniltä midcap-yrityksiltä lisävakuuksia.

– Uusi kasvu- ja vientipotentiaali liittyvät entistä enemmän energiamurrokseen ja vihreään siirtymään, ja digitalisaatio on avain liiketoiminnan kehittämiseen ja uudistamiseen. Kannustamme yrityksiä tarttumaan näiltä sektoreilta nouseviin liiketoimintamahdollisuuksiin, ja uusien lainojen avulla madallamme yritysten kynnystä vauhdittaa investointeja, Finnveran liiketoimintajohtaja Juuso Heinilä sanoo. 

– Uusien lainojen avulla madallamme yritysten kynnystä investoida ja tavoitella nopeampaa kasvua. Erityisesti uusien innovatiivisten ratkaisujen on tärkeää ehtiä markkinoille ajoissa, Heinilä jatkaa.

Finnveran uudet lainat

Ilmasto- ja ympäristölaina on tarkoitettu suomalaisten yritysten vihreän ja kestävän siirtymän investointeihin. Se sopii yrityksille, jotka edistävät esimerkiksi uusiutuvien energialähteiden käyttöä, energiatehokkuutta, ympäristön kannalta kestävien materiaalien käyttöä, siirtymistä kiertotalouteen tai vähäpäästöiseen talouteen.

Digitalisaatio- ja innovaatiolaina on tarkoitettu innovaatio- ja digitalisaatiovetoisille yrityksille tukemaan investointeja ja kilpailukyvyn parantamista. Laina sopii yrityksille, joiden rahoitustarve keskittyy esimerkiksi tuote-, prosessi-, palvelukehittämiseen, muuhun immateriaaliomaisuusinvestointiin, liiketoimintamallien digitalisointiin, toimitusketjun digitaaliseen hallintaan tai digitaalisen liiketoiminnan kehittämiseen.

Vinkkaa meille juttuaihe!

  • Kerro siis meille, mitä yrittäjän elämässä tapahtuu.
Toimitus
Toimitus