17.4.2018 klo 11:06
Uutinen

Fitfarm-Jutan bisnes rullaa kuin rasvattu: Kannattavuus huippuluokkaa

Tv:stäkin tuttu Jutta Gustafsberg on onnistunut rakentamaan hyvinvointibisneksestään erittäin kannattavan.

Kauppalehden tietojen mukaan Jutta Gustafsbergin yritystoiminnalla pyyhkii erittäin hyvin. Gustafsbergin Xemax Oy on velaton yritys, jonka kannattavuus ja tuotto ovat erinomaisella tasolla.

Xemax Oy:n Fitfarm-tuotenimellä tunnettu valmennuskonsepti keskittyy pääasiassa nettivalmennuksiin ja lisäravinteiden myyntiin. Fitfarm tunnetaan ennen kaikkea Jari ”Bull” Mentulan fitness-valmennuksista.

Xemaxin liikevaihto oli viime vuonna reilut kolme miljoonaa euroa ja liiketulos 605 000 euroa. Liikevoittoprosentti oli 20, mitä voi Kauppalehden mukaan pitää erinomaisena.

Viime vuodesta liikevaihto laski hieman ja liikevoittoa jäi noin 150 000 euroa vähemmän.

Gustafsbergillä ei ole kuitenkaan aihetta huoleen, sillä hän on nostanut yrityksestään reilusti osinkoa. Kauppalehden mukaan Xemax jakoi viime vuonna omistajalleen osinkoa puoli miljoonaa euroa. Koko historiansa aikana yritys on maksanut osinkoa 2,62 miljoonaa euroa.

Gustafsberg omistaa lisäksi Jutta Marketing -nimisen yrityksen. Toissa vuonna yhtiön liikevaihto oli 177 715 euroa, mutta tilikauden voitto reilu 407 000 euroa. Erotus selittyy Xemaxin osinkojen kierrättämisellä markkinointiyhtiön kautta.

Kuva: Fitfarm

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi