Flow Akatemia Oy ⭐ Espoon Yrittäjien Viikon vieras

Espoon Yrittäjien Viikon vieras -sarja esittelee upeita espoolaisia jäsenyrityksiä ja -yrittäjiä. Viikon vieraana on Jussi Venäläinen, koulutus- ja valmennusalan yrittäjä Flow Akatemia Oy:stä.

Yrittäjän nimi?

Jussi Venäläinen, viisaan ja typerän työn asiantuntija

Yrittäjänä vuodesta? / Yritys perustettu?

Yrittäjä vuodesta 2013. Tämä yritys perustettu 2020.

Yrittäjämäisesti kuitenkin on toimittu koko ikä, minulla oli ensimmäinen käyntikortti jo 10-vuotiaana.

Jussi Venäläinen

Yhteystiedot:

👉 www.flow-akatemia.fi
👉 www.jussivenalainen.fi
📧 jussi@flow-akatemia.fi
📞 040 739 1848

Instagram
Youtube
Facebook

Yrityksen toimiala?

Koulutus ja valmennus

Yrityksen tarina/historia lyhyesti?

Kiinnostuin suuresti flow-tilasta, opiskelin ja tutkin teemaa parin vuoden ajan, ja kirjoitin Flow-tila – Tietotyön viisain vaihde -kirjan. Perustin firman tehdäkseni puheita, valmennuksia ja konsultointia teeman parissa. Pandemia-aikana fokukseni siirtyi flow-tilasta kysynnän perässä itsensä johtamiseen ja viisaisiin työtapoihin, ja nyt olen siirtynyt valmentamaan typerää työtä (tästä lisää seuraavassa).

Jotain muuta, mitä haluat kertoa (esim. yrityksestäsi, asiakkaistasi, työntekijöistäsi)?

Tuoreimpana käänteenä olen kääntänyt viisaan työn opit ympäri ja koulutan typerää työtä typerän työn asiantuntija Vessi Junalaisena. Teen siis asiantuntijasisältöä, mutta koomisella otteella. Tämä on ollut niin paljon kysytty koulutus, että siitä on tullut minun päätyöni. Olen pitkään pyrkinyt tekemään työtä ja liiketoimintaa taiteellisemmalla otteella, ja tämä oli kanava siihen.

Minulla on ollut yhteensä kuusi eri firmaa, ruoan verkkokaupasta hyvinvointiin ja pakohuonepeleistä konsultointiin. Koen yritykset ikään kuin vakavina harrastuksina, ja toisaalta taiteilijan pensseleinä, joiden avulla voin maalata yhteiskuntaan haluamaani impaktia ja samalla itselle mielekkään ja merkityksellisen luomistyön mahdollistajina.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Valmennuspäiväni ovat jokainen erilaisia, mutta tyypillinen kotityöpäiväni on seuraava: Siirryn työhuoneeseen ysiltä ja pyrin pyhittämään aamun keskittyneelle työskentelylle. Käyn lounaalla yhdeltä, jonka jälkeen nukun ehkä päikkärit ja hoidan pintatöitä eli viestintää ja sälähommia. Viiden pintaan päätän hommat siirtymällä harrastuksien tai ihmisten pariin.

Mikä on se yrittämisen taito, jossa olet hyvä ja pystyt erottautumaan?

Supervoimani on uusien liiketoimintakokeilujen nopea jalkautus ja testaaminen. Supravoimani eli käänteinen supervoimani taas on toimivien asioiden rutiininomainen pyörittäminen – jos jokin asia toimii hyvin, niin se ei ole minulle kovin kiinnostava.

Anna yksi yrittämisen tai elämäntaidon vinkki yrittäjäkollegalle.

Pidä huoli, ettei yrittäjyydestä kehkeydy sinulle itse rakennettu vankila, vaan mieluummin hiekkalaatikko.


Viikon vieras on Espoon Yrittäjien esittelysarja, jossa nostamme esiin upeita jäsenyrittäjiämme ja pääsemme kurkistamaan erilaisten yrittäjien arkeen kysymysten kautta.

Etkö ole vielä Espoon Yrittäjien jäsen? Liity mukaan >

💎 Katso kaikki Espoon Yrittäjien Viikon vieras -esittelyt täältä >