11.12.2018 klo 13:26
Uutinen

Forssalainen Jospak Oy voitti kansainvälisen pakkauspalkinnon

Forssalainen startup-yhtiö Jospak Oy voitti WorldStar 2019 -pakkauspalkinnon kartonkipohjaisella elintarvikevuoallaan. Jospak on kehittänyt elintarvikepakkausratkaisun, jossa on jopa 85 prosenttia vähemmän muovia kuin perinteisessä muovisessa elintarvikevuoassa.

Maailman parhaiden pakkauksien kilpailun järjestää World Packaging Organization WPO. Organisaatio on palkinnut luokkansa parhaimpia pakkauksia vuodesta 1970 lähtien.

WorldStar kilpailun tuomaristo palkitsi Jospakin WorldStar 2019 -tunnustuksella, joka myönnetään parhaille tai innovatiivisimmille pakkauksille. Jospakin suunnittelema vuoka soveltuu elintarvikkeille, kuten eineksille, kasviksille, lihalle ja kalalle. Vuoan valmistuksessa käytetään jopa 85 prosenttia vähemmän muovia kuin perinteisen elintarvikevuoan tuotannossa.

Tänä vuonna WorldStar-kilpailuun osallistui 319 pakkausta 35 maasta. Tuomaristo kokoontui Kiinan Jinanissa lokakuussa ja palkinnot jaetaan ensi vuoden toukokuussa Prahassa. Suomalaiset pakkausalan toimijat pääsevät mukaan maailman parhaiden pakkausten kilpailuun ottamalla ensin osaa pohjoismaiseen ScanStar-kilpailuun. Jospak sai pohjoismaisen tunnustuksen tämän vuoden elokuussa.

Jospak Oy on perustettu vuonna 2014 ja yhtiön innovaatio on kuitupohjainen vuoka, joka soveltuu tällä hetkellä muoviin pakatuille elintarvikkeille, kuten eineksille, kasviksille, lihalle ja kalalle.

– WorldStar on meille merkittävä tunnustus ja se edesauttaa pakkausratkaisumme tunnetuksi tekemistä myös kansainvälisillä markkinoilla, jonne tähtäämme, sanoo Jospakin toimitusjohtaja Tarja Heikkilä.