6.9.2021 klo 06:56
Uutinen

Forssassa täysi tohina käynnissä: Ensi vuoden jättitapahtuma tuo kymmenen miljoonan euron piristysruiskeen seudulle

Kuninkuusravit saapuvat Forssaan vuoden alkuperäistä aikataulua myöhemmin. Tämä sopii järjestäjille, sillä jättitapahtumaan odotetaan 60 000 kävijää ja merkittävää myönteistä potkua taloudelle.

Forssan Pilvenmäen raviradan toiminnanjohtaja Elina Hirvonen on tehnyt pienen tiiviin työporukan kanssa töitä vuoden ajan. Tällä hetkellä joukkoon etsitään lisää työntekijöitä, talkoolaisia ja vapaaehtoisia.

Kuninkuusravit on koko kansan juhla ja tuo mahdollisuuksia alueen yrittäjille. Edelliset kuninkuusravit on järjestetty Seinäjoella ja Lahdessa. Lahden tapahtuma järjestettiin aikaa ennen koronaa, joten se antaa hyvän pohjan arvioida tapahtuman taloudellista vaikuttavuutta. Tuolloin Jokimaan raviradan toimitusjohtaja Tomi Himanka arvioi jokaisen vierailijan jättävän alueelle keskimäärin 200 euroa. Forssassa laskelmat ovat samalla tasolla. Tämä tarkoittaa, että Kuninkuusravit tuo Hämeeseen jopa kymmenen miljoonaa euroa. Toiminnanjohtaja Hirvonen kutsuukin kaikki toimijat mukaan valmistautumaan tulevaan tapahtumaan.

–Mukaan tarvitaan ehdottomasti myös lähialueiden yrittäjät, matkailu-, elämys-, majoitus- ja ravintolayritykset sekä kivijalkaliikkeiden palvelut, Hirvonen vinkkaa.

Asiakaskunta nuorentunut

Kuninkuusravit on heinäkuun viimeisellä viikolla, joka on vielä vilkasta lomasesonkia. Yrittäjien kannattaa ehdottomasti miettiä omia mahdollisuuksia palvella kävijöitä myös tapahtuma-alueen ulkopuolella, esimerkiksi muuttamalla aukioloaikoja tapahtuman ajaksi. Yrittäjät voivat tuoda omia palveluita tarjolle tapahtumaan esimerkiksi messualueelle.

–Olen luottavainen, että yrittäjien kanssa saamme varmasti hyviä ja molempia osapuolia tukevia yhteistyökokonaisuuksia aikaiseksi. Mikäli yhteistyö kiinnostaa tai on tapahtumaan liittyviä kysymyksiä, meihin saa ehdottomasti olla yhteydessä matalalla kynnyksellä.

– Kunkkarikävijä on tyypillisesti 40-50-vuotias mies tai nainen, mutta tapahtumaan osallistuu entistä enemmän myös nuorempaa väkeä. Tämä on haastanut järjestämään palveluja monipuolisesti, kun mukana on niin lapsiperheitä, nuoria työssä käyviä aikuisia kuin eläkeläisiäkin.

Syyskuussa lähtölaukaus

–Kuninkuusravivuotemme alkaa tulevissa Tammavaltikka -raveissa 17.-18.9.2021. Liput tulevat myyntiin ja ensimmäiset kumppanuudetkin nousevat esille.

Hirvonen toivoo yritysten ottavan yhteyttä avoimella ja rennolla mielellä.

–Haluan koko seudun ja maakunnan hyötyvän tästä upeasta tapahtumasta. Uskon, että majoitus- ja ravintola-ala hyötyy tästä tapahtumasta vahvimmin. Se on hyvä asia, koska ne ovat kärsineet koronasta eniten.