30.10.2018 klo 12:13
Uutinen

Google Pay toimii nyt myös Suomessa

Google Pay on julkaistu tänään Suomessa. Sovellus mahdollistaa luotto- ja pankkikorttien hallinnoinnin Google-tilin kautta ja ostosten tekemisen kaupoissa, jotka tukevat etämaksamista.

Sovellus toimii Android-puhelimilla käyttöjärjestelmän versiosta 5 eteenpäin. Google Payn avulla voi tehdä maksuja myös Googlen omissa palveluissa. Suomen lanseeraamisen jälkeen Google Pay on otettu käyttöön 25 eri maassa.

– Käyttäjät voivat yhdistää luotto- ja pankkikorttinsa Google Pay -sovellukseen ja tehdä ostoksia turvallisesti miljoonissa paikoissa Suomessa ja maailmalla, kertoo Florence Diss, Head of EMEA Commerce Partnerships Googlelta.

Android-puhelimesta lompakoksi

Google Pay -sovelluksella voi maksaa kaikissa paikoissa, joissa on etämaksumahdollisuus. Maksutavan käyttöönottamiseksi käyttäjien tulee ladata Google Pay -sovellus ja lisätä tilille palvelua tukevan pankin luotto- tai pankkikorttitiedot. Suomessa sovellus toimii muun muassa Nordean Visa/Mastercard-korteilla, digipankki Revolutin sekä työsuhde-etujen maksuvälineitä tarjoava Edenredin korteilla.

Tämän jälkeen käyttäjän tarvitsee vain aktivoida puhelimen näyttö ja tuoda se lähelle etämaksuominaisuudella varustettua NFC-maksupäätettä. Turvallisuussyistä yli 25 euron ostokset vaativat puhelimen avaamista. Etämaksumahdollisuuden tarjoavilla tahoilla on NFC-symboli selkeästi näkyvissä maksupisteen lähettyvillä.

Google Pay -sovellukseen voi lisätä myös erilaisia kanta-asiakas- sekä jäsenkortteja tai lahjakortteja.

Google Pay on myös yhdistetty kaikkiin Googlen tuotteisiin, kuten Google Play, Assistant, Chrome ja YouTube Premium, mikä tekee elokuvien, kirjojen ja sovellusten ostamisesta entistä helpompaa. Näin koko ostohistoria saadaan näkyville samaan paikkaan.

Turvallisuutta tuo, etteivät yhdistetyn luottokortin tiedot tallennu mobiililaitteelle eivätkä myyjän järjestelmään. Kun käyttäjät maksavat kaupassa, rahansiirto tapahtuu tokeniksi kutsutun virtuaalisen korttinumeron kautta. Token on jokaisella laitteella oma.

Jos puhelin katoaa tai se varastetaan, käyttäjät voivat käyttää ”Find my device” -toimintoa, jonka avulla voi sijainnista riippumatta lukita laitteen, asettaa sille uuden salasanan tai jopa tyhjentää sen kokonaan kaikesta henkilökohtaisesti tiedosta. Korttia itseään ei tarvitse kuolettaa, sillä tiedot eivät ole tallentuneet puhelimelle.

toimitus (at) yrittajat.fi

Muita kiinnostavia aiheita