7.2.2019 klo 21:00
Uutinen

Haagan Leipä Oy on vuoden 2018 länsihelsinkiläinen yritys – yrittäjä tuo leivän pöytään

Vuoden 2018 länsihelsinkiläiseksi yritykseksi on valittu pitkään toiminut perheyritys Haagan Leipä Oy.

Haagan Leipä Oy on leiponut Haagassa vuodesta 1956 perinteisin, käsityövaltaisin menetelmin. Yrityksen toimintafilosofiaan kuuluu kotimaisen viljan käyttö ja lisäaineiden välttäminen. Tuotteita myydään hyvin varustetuissa ruokakaupoissa pääkaupunkiseudulla sekä torstaisin leipomon omassa myymälässä. Vakioasiakkaista muodostuu torstaisin pitkä jono leipomon eteen hyvissä ajoin ennen myymälän aukeamista.

– Tiedämme, että asiakkaamme arvostavat aitoa lähiruokaa ja suosivat pienleipomoita. Tähän haasteeseen pystymme vastaamaan; emme ole tehdas, vaan perheyritys, jota on jo pitkään luotsannut toinenkin sukupolvi. Tuotteemme ovat käsityötä ja sitä asiakkaamme arvostavat, kuvailee yritystä toimitusjohtaja Virve Turunen, yksi kolmesta osakkaasta.

Haagan Leipä Oy on perustettu vuonna 1956 nimellä Terveysleipä Oy. Vuoden 1957 alussa yhtiö siirtyi kokonaan Matti ja Raisa Turusen omistukseen. Toiminnan laajentuessa myös henkilökunnan määrä vähitellen lisääntyi. Nykyisin yritys työllistää seitsemän henkeä.

Vuodesta 1963 leipomo on toiminut viehättävässä vanhassa kivitalossa osoitteessa Ristolantie 7.

– Aikaisemmin näissä tiloissa toimi maitokauppa, kemikalio ja yleinen sauna. Pikkuhiljaa toiminnan laajentuessa otimme koko alakerran leipomon käyttöön, kertoo Pasi Turunen, perustajien Matin ja Raisan poika.

– Minähän olen käytännössä kasvanut täällä leipomossa. Heti koulun jälkeen oli kiire leipomolle isää katsomaa, Pasi jatkaa.

– Pienessä yrityksessämme teemme töitä joustavasti yhdessä. Ihana henkilökuntamme on yrityksen menestyksen ehto, kertoo Virve.

Yrittäjä tuo leivän pöytään – henkilökunnalle, yhteistyökumppaneille ja tässä tapauksessa myös konkreettisesti asiakkaille.