9.6.2021 klo 10:00
Uutinen

Hae kustannustukea 23.6. mennessä – Yksinyrittäjien hakemuksista hyväksytty 70 %, isot yritykset saaneet miljoonatukia

Yksinyrittäjien kustannustukihakemuksia on nyt hyväksytty moninkertaisesti aiempiin hakukierroksiin verrattuna. Tunnetuista, isommista yrityksistä miljoonan euron tuen ovat saaneet muun muassa Holiday Club, HopLop ja Jokerit.

Kustannustuki III:n hakuaika päättyy 23. kesäkuuta.

Yksinyrittäjät ovat hakeneet ja saaneet tukea tällä hakukierroksella huomattavasti enemmän kuin kahdella aiemmalla.

Tiistaihin 8. kesäkuuta mennessä kustannustuki kolmosta on Valtiokonttorin mukaan hakenut 7159 yksinyrittäjää ja heistä 5347 on jo saanut päätöksen. Hyväksytyn päätöksen on saanut 3736 eli tasan 70 prosenttia.

Ero aikaisempiin kierroksiin on selvä, sillä toisella kierroksella yksinyrittäjien hakemusten hyväksymisprosentti oli noin 26 prosenttia ja ensimmäisellä kierroksella vain 11 prosenttia.

Yksinyrittäjille on tähän mennessä maksettu kustannustuki kolmosta 14 miljoonaa euroa. Edellisellä kierroksella tukea maksettiin 13 miljoonaa ja ensimmäistä kustannustukea maksettiin yksinyrittäjille vain kolme miljoonaa euroa.

HopLopille ja Jokereille miljoonan tuki

Kaikkiaan reilut 16 300 yritystä on tiistaihin 8.6. mennessä hakenut kustannustuki kolmosta. Tukea on myönnetty reilulle 77 prosentille kaikista hakijoista ja tuen määrä on yhteensä 140 miljoonaa euroa tähän mennessä kolmannelta kierrokselta.

Suurimman, tasan miljoonan euron kustannustuki III:n ovat saaneet tähän mennessä CWT Finland Oy, Framery, Holiday Club Resorts, HopLop, Jokerit Hockey Club Oy, Primehotels, Sodexo, Sokotel, SSA Hotels ja Swissport Finland Oy.

Negatiivinen oma pääoma ei ole este

Kustannustuen kolmannella kierroksella tuki kohdistuu yrityksen kiinteisiin kuluihin, jotka ovat syntyneet 1.11.2020–28.2.2021 välillä.

Lue täältä, miten kolmas kierros eroaa aikaisemmista.

Yksi merkittävä muutos kolmannella kierroksella on se, että tukea voivat saada nyt myös pienet- ja mikroyritykset, jotka ovat olleet taloudellisissa vaikeuksissa ennen 1.1.2020.

Aikaisemmin esimerkiksi yrityksen negatiivinen oma pääoma on ollut este kustannustuen myöntämiselle. Aiemmin kustannustukea eivät voineet saada yritykset, jotka ovat olleet EU:n valtiontukisääntelyn tarkoittamissa taloudellisissa vaikeuksissa 31.12.2019.

Kustannustuen tarkat hakukriteerit voit lukea Valtiokonttorin sivuilta.

Suomen Yrittäjät ehdottaa kustannustuen neljännelle kierrokselle parannuksia.

toimitus@yrittajat.fi

Muita kiinnostavia aiheita