Kuva: Pixhill
23.11.2023 klo 06:18
Uutinen

Haku auki nuorten yrittäjien sekä luovan alan verkostojen johtoryhmiin 

Haluatko vaikuttaa nuorten yrittäjien asioihin tai luovan alan toimintaan Suomessa? Täydennyshaku Suomen Yrittäjien nuorten yrittäjien verkoston johtoryhmään ja luovan alan verkoston johtoryhmään on auki joulukuun loppuun saakka.

Nyt täydennyshaussa valittavat uudet jäsenet pääsevät mukaan johtoryhmien toimintaan vuoden ajaksi. Kokonaan uudet verkostojen johtoryhmät valitaan kaudeksi 2025–2027.

Verkostoihin etsitään osaamista eri puolilta Suomea. Verkostojen johtoryhmissä pääsee kehittämään järjestön tekemistä ja ideoimaan uutta sisältöä jäsenten tarpeisiin.  

Verkostot kokoontuvat keskimäärin neljä kertaa vuodessa. Osa kokouksista on läsnäolokokouksia ja osa hoituu Teams-tapaamisten kautta. Jokainen verkosto sopii toimintatavat kokousten välille. 

Nuorten Yrittäjien verkoston johtoryhmä edistää nuorekasta otetta järjestön tekemisessä. Verkosto on oiva vaikuttamisen paikka sekä keino tuoda oman alan ja alueen näkemystä järjestön toimintaan. Nuorten johtoryhmään voi hakea korkeintaan 36-vuotiaat jäsenyrittäjät. 

Nuorten yrittäjien verkoston puheenjohtaja, markkinointialan yrittäjä Jussi Pirhonen kannustaa hakemaan mukaan verkostoon.

– Nuorten yrittäjien vaikuttamiseen tämä on paalupaikka. Esimerkiksi tämän vuoden aikana olemme tavanneet useita kansanedustajia ja sidosryhmiä, osallistuneet kiinnostaviin tapahtumiin ja kouluttautuneet vaikuttajina. Tietysti on myös pidetty hauskaa yrittäjäystävien kanssa! 

Luovan alan verkosto on Suomen Yrittäjien uusin verkosto, joka kokoaa luovan alan yrittäjät yhteen pohtimaan ja edistämään yrittäjien asiaa. Tavoitteena on nostaa luovan alan yrittäjien toimintaympäristön haasteita esiin sekä löytää uusia keinoja tukea tämän hyvin moniulotteisen alan yrittäjiä. 

Suomen Yrittäjien asiantuntija ja luovan alan verkoston vastuuhenkilö Sonja Antosalo rohkaisee alan eri toimijoita tarttumaan tilaisuuteen ja hakemaan mukaan verkostoon. Luovassa taloudessa on suuri potentiaali Suomen kansantalouden ja viennin kehitykseen. Verkostossa on mahdollisuus vahvistaa luovan yrittäjähengen roolia ja näkymistä yhteiskunnallisessa keskustelussa​. 

Nuorten yrittäjien verkoston johtoryhmään valitaan neljä uutta jäsentä ja luovan alan verkoston johtoryhmään kuusi uutta jäsentä.

Haku on avoin kaikille jäsenyrityksille. Valittujen keskeiset kriteerit ovat osaaminen ja motivaatio. Hakulomakkeen löydät täältä. 

Suomen Yrittäjien hallitus käsittelee hakemukset ja päätökset uusista jäsenistä tehdään tammikuussa. Päätöksessä huomioidaan mahdollisuuksien mukaan alueellinen edustavuus ja sukupuolten välinen tasa-arvo.  

Toimitus
Toimitus