28.9.2018 klo 09:05
Uutinen

Hallitus tutuksi: Outi Syrjälahti, Kasvumanageri

Viime keväänä Jyväskylän Yrittäjiien hallituksen puheenjohtaja ja varapuheenjohtajat esittäytyvät omilla blogikirjoituksillaan. Nyt on hallituksen jäsenten vuoro. Tervetuloa tutustumaan tarkemmin paikallisiin yrittäjyysvaikuttajiin!

Kumpi on lähempänä; oma suu vai kontin suu?

Nykyään törmää joka puolella termeihin yhteisöllisyys ja verkostot. Molemmista käsitteistä tulee ensimmäisenä mieleen sana ME. Nyt kysymys kuuluukin, kumpi tulee yhteisössä ja verkostossa ensin; yksilön etu vai yhteisön etu? Kuuluuko ihminen verkostoon saadakseen yksilönä etua vai kuuluuko ihminen verkostoon kasvattaakseen joukkovoimaa, yhteisön etua?

Yrittäjäjärjestön vahvuus on sen jäsenten yhteenlaskettu summa

Olen tänä vuonna mukana Jyväskylän Yrittäjien hallituksessa. Jokaisessa kokouksessa mietitään uusia ideoita paikallisten yrittäjien aktivoimiseksi ja toiminnan tueksi, mutta siellä käydään läpi myös uudet ja eronneet jäsenet. Samalla pohditaan, miten saisimme jäsenet osallistumaan toimintaan ja jäsenpoistuman hidastumaan? Eronneita yrityksiä soitellaan satunnaisesti läpi ja kysytään eron syytä. Moni kertoo syyksi sen, ettei hyödy jäsenyydestä mitään henkilökohtaisesti. Tämä hämmentää minua.

Jotta me yrittäjät saamme äänemme kuuluviin niin me tarvitsemme toisiamme. Kuka muu ajaisi asioitamme ja etujamme paremmin kuin yrittäjäjärjestö? Me tarvitsemme pieniä paikallisia yrittäjäyhdistyksiä, jotka jaksavat järjestää paikallisille yrityksille paikallisia tapahtumia. Tarvitsemme niiden lisäksi Keski-Suomen Yrittäjiä, joka kokoaa pienet paikallisyhdistykset saman pöydän ääreen ja pitävät puoliamme valtakunnan tasolla. Kaiken kokoavana kattojärjestönä on Suomen Yrittäjät, joka puhaltaa tulta kaikkien Suomen yrittäjien yhteiseen liekkiin saadakseen sen syttymään isoon roihuun.

Tiesitkö, että joku on listannut 62 syytä rakastua yrittäjiin? Aika maagista. Käy kurkkaamassa tuo linkki, niin näet miten jokainen voi hyötyä jäsenyydestä henkilökohtaisesti. Numerolla 11 on mainittu verkostot. Pidetään huolta, että verkostomme on jatkossakin mahdollisimman suuri ja näyttävä.

Ihanaa syksyä!

Outi Syrjälahti

Markkinoinnin ja viestinnän yrittäjä
Jyväskylän Yrittäjien hallituksen jäsen

P.S. Kiitos Keski-Suomen Yrittäjien koordinoimalle #digijohtajaksi hankkeelle. Se toi 13.9. Lutakkoon huikean hienon tilaisuuden jossa meitä yrittäjiä saateltiin tarinoiden ja innovaatioiden maailmaan.

Liity Suomen Yrittäjien jäseneksi tästä. Tähän porukkaan kannattaa kuulua.