18.8.2019 klo 21:08
Uutinen

Hallitusohjelmaan liittyviä Pirkanmaan yhteisiä edunvalvontatavoitteita kirkastettiin Vaikuttajafoorumissa

Pirkanmaan liitto, Tampereen kaupunki, Tampereen kauppakamari, Tampereen kaupunkiseudun kuntayhtymä, Business Tampere ja Pirkanmaan Yrittäjät järjestivät 16.8.2019 keskustelutilaisuuden, jonka pääteemoja olivat liikenneinfrahankkeet ja osaavan työvoiman saatavuuden turvaaminen. Yhteisellä keskustelulla vahvistettiin yhteisiä edunvalvontatavoitteita ja yhteistä viestiä.

Pääradan suunnittelu saatava vauhtiin pian

Foorumiin videotervehdyksen tuonut liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marin kertoi nopeiden junien olevan tavoite. Hän kuitenkin muistutti, että suunnittelu pitää tehdä laadukkaasti ja että se vie aikaa useita hallituskausia. Ministerin mukaan liikennöinti voisi todennäköisesti alkaa 2030-luvulla.

Yksi hallituskausi on ICT-toimialalla ikuisuus, huomautti Solitan toimitusjohtaja Jari Niska.

Kehityskäänteiden hitaus huolestutti muitakin tilaisuuteen osallistuneita Pirkanmaan liiton, Tampereen kaupungin, Tampereen kauppakamarin, Tampereen kaupunkiseudun kuntayhtymän, Business Tampereen ja Yrittäjien edustajia.

Yritysten kasvu edellyttää investoimista ihmisiin ja sitä, ja että liikenneyhteydet ovat kunnossa. Juna- ja lentoliikenneyhteydet ovat ratkaisevia, kun yritykset miettivät tulevaisuuden investointeja. Vaikka osaajia löytyisikin Pirkanmaalta, silloin, kun asiakkaat sijaitsevat muualla, liikkumisen sujuvuus korostuu.

Tilaisuudessa todettiin, että pääradan suunnittelu on saatava vauhtiin pian ja että yhteistyöhön tarvitaan mukaan myös muita maakuntia. Nykylaajuudella viime keväänä aloitettua eri toimijoiden yhteistyötä Pirkanmaan yhteisten tavoitteiden saavuttamiseksi vahvistetaan jatkossa entisestään.

Lisätietoja Pirkanmaan Yrittäjien edunvalvonnasta:

Pasi Mäkinen, toimitusjohtaja, Pirkanmaan Yrittäjät, puh. 050 540 0005, pasi.makinen@yrittajat.fi

Maria Virtanen, elinkeinoasioiden päällikkö, Pirkanmaan Yrittäjät, puh. 050 338 8696, maria.virtanen@yrittajat.fi

Muita kiinnostavia aiheita