26.6.2017 klo 08:30
Uutinen

Hämeenlinnan bio- ja maakaasun tankkauspiste Gasumin seitsemäs tänä vuonna

Hämeenlinnan kaasuasema on Gasumin seitsemäs tänä vuonna. Tulevien vuosiena aikana uusia tankkausasemia avataan yhteensä 35.

Hämeenlinnan ensimmäinen kaasutankkausasema Paroistentiellä vihittiin käyttöön tiistaina 20.6.2017. Asema avautui autoilijoiden käyttöön jo viime viikolla. Uusi tankkausasema tarjoaa paineistettua bio- ja maakaasua henkilö-, jakelu- ja jäteautoille sekä busseille.

Gasum edistää puhtaampaa liikkumista ja on vahvasti sitoutunut suomalaisen kaasuautoilun kehittämiseen. Hämeenlinnassa avattu alueen ensimmäinen kaasutankkausasema Paroistentiellä sijaitsee Helsinki-Tampere-moottoritien välittömässä läheisyydessä. Tankkausasemalta saa tankattua paineistettua kaasua henkilö-, jakelu-, jäteautoihin ja busseihin.

– Uusi kaasutankkausasema sijoittuu Hämeenlinnaan keskelle Suomen kasvukäytävää, ja olemme erityisen iloisia, että olemme jatkossa osa koko Etelä-Suomen kaasutankkausverkostoa. Tämä kaasutankkausasema symboloi Hämeenlinnan sitoutumisesta hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen, ja kaasun liikennekäyttö on iso askel tätä kohti”, kertoo Hämeenlinnan kaupunginjohtaja Timo Kenakkala.

Gasum kehittää aktiivisesti bio- ja maakaasun tankkausasemaverkosto ja avaa seuraavien vuosien aikana 35 uutta tankkausasemaa. Suunnitteilla on useita asemia muun muassa pääkaupunkiseudulle, Turkuun, Ouluun ja Lahteen.