18.9.2018 klo 09:09
Uutinen

Haminan Yrittäjän päivän seminaarissa jaettiin huomionosoituksia vuoden yrittäjille

Haminan Yrittäjät jakoivat vuoden 2018 yrittäjäpalkinnot Yrittäjän päivän seminaarin yhteydessä 6.9. Haminan Raatihuoneella. Vuoden Yrittäjän palkittiin Hannu ja Minna Vuorinen, Autoyhtymä Vuorinen Oy (kuvassa vasemmalla). Yritys on onnistunut kasvamaan tasaisesti haastavalla alalla sekä työllistää merkittävästi. Kahdeksan vuoden takainen investointi uusiin toimitiloihin oli oikein ajoitettu ja yrityksellä on hyvät ja ammattitaitoiset työntekijät. Palkitsemiseen vaikuttivat yrittäjän omistautuneisuus, joka ilmenee mm. joustavana asiakaspalveluna kellon ympäri, sekä jatkuva oppiminen ja kehittyminen toimintaympäristön muutosten mukana.

Vuoden nuoren yrittäjän palkinnon sai Insinööritoimisto Rongas Oy:n Juho Rongas (kuvassa oikealla). Hän on asettanut selkeät tavoitteet liiketoiminnalle vuodesta 2014 alkaen ja niihin sitoutuminen on tuonut kasvua ja menestystä. Nuorella yrittäjällä on kyky löytää uusia toimintoja ja ideoita sekä viedä ne käytäntöön. Asenne työntekoon on kohdillaan ja sovitut asiat tehdään, josta merkkinä ovat tyytyväiset asiakkaat. Palkitsemiseen vaikuttivat myös rohkeus ottaa hallittuja riskejä sekä tarkka talouden hallinta.

Yksinpuurtajana Haminan Yrittäjät palkitsivat Pertti Ikosen, Pesupalvelu P.O.Ikonen (kuvassa keskellä). Ikonen on pitkän linjan yksinpuurtaja, joka valitsti 90-luvun alussa yrittäjyyden talouslaman pyörteissä työllistääkseen itsensä ja jatkaa edelleen aktiivisena yrittäjänä. Jatkuva kouluttautuminen on taannut korkean ammattitaidon ja palvelu pelaa. Perheen tuki ja apu on antanut voimaa vuosien aikana.

Haminan Yrittäjät järjestivät perinteisen Yrittäjän päivän seminaarin yhdessä Haminan kaupungin ja Cursorin kanssa. Tänä vuonna seminaarin puhujina olivat mm. Cursorin palvelujohtaja Jouni Eho, Aluekehittämisen konsulttitoimisto MDI:n asiantuntija Timo Aro, Haminan Puupojat Oy:n toimitusjohtaja Kai Saarinen sekä Haminan kaupungilta hallintopäällikkö Maria Ovaska, kaupunkikehitysjohtaja Matti Filppu, vetovoimapäällikkö Paula Kouki ja kaupunginjohtaja Hannu Muhonen.

Kuva: Nina Nylund