15.12.2020 klo 11:19
Uutinen

Hankintakumppaneilta Lapin yrityksille ja kunnille kauan kaivattuja asiakirjoja hankintojen oikaisuprosesseihin

Lapin hankinta-asiamies Susanna-Sofia Keskinarkaus sanoo, että kuntien hankintaohjeiden päivitykselle on tullut niin useita ja toistuvia toiveita, että Hankintakumppanien lähettämät mallipohjat ovat kunnille ihana joululahja.

Lapin hankinta-asiamies kävi Hankintakumppanien kanssa läpi, miten kuntien hankintaoikaisuohjeita tulisi päivittää ja minkälaisiin kysymyksiin usein kaivataan tukea.

Kunnille Hankintakumppanit loi ajantasaiset hankintaoikaisumallit pienhankintoihin ja hankintalain kynnysarvot ylittäviin hankintoihin.

Lisäksi kunnat saavat useasti kaivatut prosessiohjeet siitä, miten toimia oikaisupyyntöjen kanssa. Samalla hankintojen oikaisumahdollisuuksia on tarkasteltu myös yritysten näkökulmasta.

– Tärkein oikaisukeino on edelleen avoin ja rehellinen keskustelu. Tämä korostuu hyvin Hankintakumppanien ohjeissa, Lapin hankinta-asiamies Susanna-Sofia Keskinarkaus sanoo.

Hankintakumppanit ovat luoneet nimenomaan julkisiin kilpailutuksiin osallistuville yrityksille suunnatut ohjeet siihen, miten hankintaoikaisua haetaan. Lisäksi ohjeistus kertoo tiedonsaantioikeudesta.

– Yrityksille suunnatut oikaisuohjeet ovat valtakunnallisestikin hyvin ainutlaatuiset. Yrittäjille on hyvin tärkeää, että yritykset saavat yhtä paljon tukea julkisiin hankintoihin kuin hankintayksikötkin, painottaa Keskinarkaus.

Keskinarkaus kehuu, että Hankintakumppanien toimittamat ohjeet ovat ammattimaiset, selkeät ja lukijaystävälliset.

– Olen suoraan sanottuna hurjan innoissani näistä, kiittelee Keskinarkaus.

Yrityksille:

PDF iconAsiakirjat yrityksille

Kunnille:
PDF iconProsessikuvaus kunnille
PDF icon
Hankintaoikaisuohje pienhankinnoissa
PDF iconHankintaoikaisuohje ja valitusosoitus – tiedoksianto kirjeitse
PDF icon
Hankintaoikaisuohje ja valitusosoitus – tiedoksianto sahkopostilla
PDF iconOhje muutoksenhakuasioihin

Muokattavia versioita asiakirjoista voit pyytää sähköpostitse: susanna-sofia.keskinarkaus@yrittajat.fi