Yrittäjä! Tule mukaan omiesi pariin. Liity Yrittäjiin.

Jäsen, oletko jo ladannut Yrittäjät -sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

Satu Grekin Uudenmaan Yrittäjät
Kuvaaja: Tommi Halkosaari
31.1.2023 klo 09:00
Uutinen

Hankintaneuvonta pk-yrityksille jatkuu, hankintaneuvojana aloittaa Satu Grekin

Työ- ja elinkeinoministeriö on myöntänyt Suomen Yrittäjille jatkoa hankintaneuvonnan rahoitukseen vuodelle 2023. Uudenmaan Yrittäjien alueella hankintayksiköitä ja yrityksiä palveleva hankintaneuvoja vaihtuu.

Hankintaneuvojana aloittaa nyt HTM Satu Grekin. Grekin on toiminut aiemmin Suomen Yrittäjissä muun muassa elinkeino- ja kilpailuasioiden päällikkönä. Hän toimii Uudenmaan Yrittäjien hankintaneuvojana oman toimen ohella osa-aikaisesti. Satu työskentelee myös Suomen Kuntoutusyrittäjien toiminnanjohtajana.

Grekin palvelee tehtävässä niin yrittäjiä kuin kuntia, hyvinvointialueita ja niiden hankintayksiköitä.

Yrittäjät voivat saada häneltä yleisneuvontaa ja ohjausta julkisiin hankintoihin osallistumisessa. Hankintaneuvonta on veloituksetonta, eikä se edellytä Yrittäjien tai Kuntoutusyrittäjien jäsenyyttä.

– On suuri kunnia aloittaa hankintaneuvojana Uudenmaan Yrittäjissä, sanoo Grekin innokkaana. Kuntien, kuntayhtiöiden, HUSin ja hyvinvointialueen on avattava markkinoita pk-yrityksille. Tämä tapahtuu käytännössä kilpailutuksilla, palveluseteleillä ja kumppanuuksilla. Yritykset ovat erittäin mielellään tuottamassa palveluita ja antamassa osaamistaan uusimaalaisille. Tarvitaan vain ajoissa aloitettu ja aito markkinavuoropuhelu, hän jatkaa.

Hankintaneuvojan antama tuki hankintayksiköille on neuvomista ja tukemista monituottajamallin käyttöönottamisessa ja markkinavuoropuheluissa. Se pitää sisällään niin ohjausta jakaa hankintoja tarkoituksenmukaisiin osiin kuin kannustusta avoimeen tiedonjakamiseen ja sähköisten viestintä- ja kilpailutustyökalujen käyttöönottoon.

– On tärkeää, että palvelu jatkuu, sillä työtä riittää. Toivotamme Satun lämpimästi tervetulleeksi joukkoomme! Kannustan yrittäjiä käyttämään ohjaus- ja neuvontamahdollisuutta hyväkseen, Uudenmaan Yrittäjien aluejohtaja Petri Ovaska sanoo.

Ovaska jatkaa pienemmässä roolissa antamassa hankintaneuvontaa hyvinvointialueille.

Uudenmaan Yrittäjien tavoitteet hankintaneuvonnassa ovat:

1. Aktivoida hankintayksiköt pyytämään tarjouksia siten, että pk-yritykset voivat tarjota niihin.

2. Aktivoida pk-yrityksiä jättämään tarjouksia julkisiin hankintoihin.

3. Kehittää yritysten ja hankintayksiköiden välistä vuoropuhelua.

Hankintaneuvontaa Uudenmaan Yrittäjät hoitaa työ- ja elinkeinoministeriön myöntämällä valtionavustuksella. Käytännön neuvontatyötä tehdään Uudenmaan Yrittäjien lisäksi kaikissa Suomen Yrittäjien aluejärjestössä.