15.4.2019 klo 14:30
Uutinen

Hanna Munter eduskuntavaaleista: yrittäjyyden kurittaminen olisi isku vasten kasvua

Kuusi yrittäjätaustaista kansanedustajaa ponnisti Varsinais-Suomesta eduskuntaan.

Varsinais-Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Hanna Munter arvioi, että tulevan hallituksen veropolitiikalla on ratkaiseva vaikutus yritysten ja tätä kautta hyvinvointiyhteiskuntamme tulevaisuuteen.

– Veropolitiikan tulisi olla ennustettavaa ja kannustavaa. Yritysten verotusta kiristämällä saadaan nopeasti valtion kirstuun rahaa, mutta pidemmällä aikavälillä yritysten edellytykset tuottaa lisäarvoa ja kasvaa, heikkenevät, Hanna Munter kirjoittaa Varsinais-Suomen Yrittäjien blogissa.

– Oleellista on, että annetaanko yritysten leipoa kakku, jota sitten jaetaan, vai ryhdytäänkö jakamaan kakkua, jota ei vielä ole. Tällä hetkellä kakku on vasta matkalla uuniin. Raakaa kakkua on vaikea jakaa, Munter kirjoittaa.

Eri puolueista valittiin sunnuntain vaaleissa yhteensä kuusi varsinaissuomalaista yrittäjää eduskuntaan. Heistä kaksi yrittäjäjärjestön jäseniä: Esko Kiviranta (kesk.) ja Mikko Lundén (ps.).

– Moni yrittäjäehdokas teki lisäksi hienon äänituloksen, Munter sanoo.

Varsinais-Suomessa eduskuntavaalien tulos noudatteli valtakunnan linjaa: erot kärjessä olivat pieniä. Perussuomalaiset otti maakunnassa niukimman mahdollisen kärkipaikan 19,1 prosentin kannatuksella (neljä kansanedustajaa). Kokoomus jäi vajaan 300 äänen päähän: puolueen kannatus Varsinais-Suomessa oli 19,0 prosenttia (neljä edustajaa). Koko maan kärkipaikan ottanut Sdp on Varsinais-Suomen kolmanneksi suurin puolue 17,8 prosentin kannatuksella (kolme paikkaa).

Varsinais-Suomessa yritysten kasvun yhtenä haasteena on osaavan työvoiman saatavuus.

– Kasvava maakuntamme tarvitsee työllisyyttä ja yrittämistä tukevaa politiikkaa. Yrittäjyyden kurittaminen olisi isku vasten työllisyyttä ja kasvua, Munter kirjoittaa.

Lue koko Hanna Munterin blogikirjoitus täältä >>

Katso myös SY:n tiedote: 33 yrittäjää nousi kansanedustajiksi – noin puolet heistä perussuomalaisia

Varsinaissuomalaiset yrittäjätaustaiset kansanedustajat:

Perussuomalaiset

Vilhelm Junnila
Mikko Lundén
Ville Tavio

Keskusta:

Esko Kiviranta

Rkp:

Sandra Bergqvist

Vihreät:

Sofia Virta

Lisätiedot:

Hanna Munter, toimitusjohtaja, Varsinais-Suomen Yrittäjät
p. 044 296 9071, hanna.munter@yrittajat.fi