9.7.2019 klo 12:11
Uutinen

Harkitaanko perheyrityksessäsi sukupolvenvaihdosta? Vastaa kyselyyn, jotta voimme auttaa!

Kyselyllä kartoitetaan yritystoiminnan jatkajien tilannetta, tavoitteita ja mahdollisuuksia menestykselliseen yritystoimintaan. – Tietoa tarvitaan, jotta osaamme auttaa jatkajayrittäjiä nykyistä paremmin, projektipäällikkö Mika Haavisto sanoo.

Suomen 85 000 työnantajayrityksestä arviolta 15 000 on omistajanvaihdostilanteessa. Näissä on yhteensä noin 80 000 työpaikkaa.

– Aiemmin omistajanvaihdoksista on puhuttu lähinnä siitä näkökulmasta, että säilyvätkö työpaikat. Viime aikoina on myös alettu huomata, että onnistuneet omistuksenvaihdokset ovat myös yritysten kasvun ja uudistumisen keino ja edellytys, projektipäällikkö Mika Haavisto Suomen Yrittäjistä sanoo.

”Kannattaa vastata, jotta voimme auttaa yrittäjiä paremmin”

Jatkajaprofilointi-kyselyssä kysytään yritysten omistajanvaihdoksista. Vastaaminen vie aikaa vain vartin. Haavisto kehottaa viestin saavia vastaamaan, jotta kyselystä saadaan selkeä kuva suomalaisten yritystoiminnan jatkajien tilanteesta.

– Kannattaa vastata, jotta voimme auttaa yrittäjiä paremmin. Kun saamme mahdollisimman tarkkaa tietoa, voimme paremmin suunnata palveluita yritystä jatkavien tukemiseen, opastukseen ja neuvontaan, Haavisto sanoo.

– Samoin voimme tunnistaa erilaisia jatkajaprofiileja. Niiden avulla voimme tuottaa uusia palveluita omistajanvaihdosten helpottamiseen. Yksittäisten henkilöiden tiedot eivät millään tavalla tule esiin tutkimuksessa.

Tutkimuksen toteuttaa Lappeenrannan teknillisen yliopiston (LUT) yrittäjyyden tutkimusryhmä.

Tutkimustulokset julkaistaan 6.11.2019 pidettävässä Omistajanvaihdos 2019 -konferenssissa Helsingin Wanhassa Satamassa.

Tutkimuksen on tilannut Omistajanvaihdosfoorumi, jossa ovat mukana Suomen Yrittäjät, työ- ja elinkeinoministeriö, Suomen Yrittäjät, Elinkeinoelämän keskusliitto EK, Perheyritysten liitto, Suomen Uusyrityskeskukset, Business Finland, Finnvera, Nordea, Danske Bank, Deloitte ja Suomen Yrityskaupat. Foorumin asiantuntijajäseniä ovat lisäksi Seinäjoen Ammattikorkeakoulu, Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT) ja SEKES.

Vastaa Jatkajaprofilointi -kyselyyn tästä linkistä.

Lisätietoja:projektipäällikkö Mika Haavisto, Suomen Yrittäjät, p. 050 550 1993, mika.haavisto @ yrittajat.fi