23.2.2017 klo 10:29
Uutinen

Heikki Risikko Etelä-Pohjanmaan ruoriin – ”Digi vie kilpailutilanteen uuteen vaiheeseen”

Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien keväällä aloittava toimitusjohtaja Heikki Risikko näkee yrittäjäjärjestön roolin merkittävänä meneillään olevien muutosten hallinnassa.

Risikko on toiminut aiemmin Suomen Yrittäjien järjestöpäällikkönä. Toimitusjohtajan tehtävään hän siirtyy Kansallisen Kokoomuksen Pohjanmaan piirin toiminnanjohtajan tehtävästä. Risikko aloittaa tehtävässään 18. huhtikuuta.

Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien puheenjohtaja Anne Niemi perusteli valintaa muun muassa Heikki Risikon vahvalla järjestöosaamisella ja näkemyksellä yrittäjäjärjestön kehittämisen suunnasta ja kehittämistarpeista.

Heikki Risikko on ilahtunut valinnastaan.

– Tämä on elämäni unelmahomma. Minulla on työkokemusta sekä yrittäjyydestä että järjestötoiminnasta. Olen aina viihtynyt yrittäjäporukassa, Risikko sanoo.

– Yrittäjyyden ja pk-yritysten merkitys talouden myönteisen kehittymisen kannalta tulee kasvamaan vielä entisestään. Uudet työpaikat ovat jo vuosien ajan syntyneet pk-yrityksiin. Yrittäjäjärjestön rooli on pitää huolta siitä, että yhteiskunnassa yrittäjille ja yrittämiselle luodaan suotuisat olosuhteet.

Mieluummin etuajassa kuin jälkijunassa

Risikko nostaa esille myös digitalisaation, joka vie työelämän ja yrittäjyyden kilpailutilanteen uuteen vaiheeseen.

– Yrittäjäjärjestön tehtävä on olla hereillä, hankkia ja välittää tietoa ja osaamista jäsenistölleen mieluummin etuajassa kuin jälkijunassa, hän pohtii.

Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen on tyytyväinen Heikki Risikon valinnasta.

– Risikko osaa yrittäjien edunvalvonta-agendan hyvin. Hän pystyy hyppäämään liikkuvaan junaan ja ottamaan nopeasti ohjat, Pentikäinen sanoo.

Kuvassa vasemmalta varapuheenjohtaja Jani Takamaa, Heikki Risikko, puheenjohtaja Anne Niemi, varapuheenjohtaja Börje Norrgård ja varapuheenjohtaja Seija Ojajärvi.

Yrittäjäsanomat

toimitus@yrittajat.fi