Tampereen komediateatteri Baskervillen koira
1.11.2022 klo 07:30
Uutinen

Heiskasen Holmesissa riittää kerroksia

Tampereen Komediateatterilla matkataan syksyllä sumuisen Lontoon kautta usvaisille Skotlannin nummille ratkomaan Baskervillen koiran -tapausta. Sherlock Holmesin nimiroolissa nähdään Ilkka Heiskanen ja hänen aisaparinaan tohtori Watsonina puolestaan Heikki Hela.

Minkälainen on Ilkka Heiskasen tulkinta mestarietsivästä?

– Hyvin monikerroksisen. Siis sellaisen jossa tosiaan on kerroksia toistensa päälle. Sellainen, että kokonaisuudesta ei ota pirukaan selvää. Sherlockhan on tietysti raudanluja ammattilainen ja hienostunut kaveri, mutta yhtälailla tällainen eteerikko ja mystikko. Herkullinen hahmohan tämä on, pohdiskelee Ilkka Heiskanen Baskervillen koiran lehdistötilaisuudessa. Se järjestettiin lokakuun alkupuolella, viikkoa ennen esityksen ensi-iltaa. Konkarinäyttelijä nostaa esiin myös aisaparinsa, tohtori Watsonin merkitystä.

– Hänhän on hahmon toinen puolikas, ja pitää Holmesia edes jollain tasolla maan pinnalla, hän korostaa ja Watsonia tulkitseva Heikki Hela nyökkäilee vieressä.

– Kyllähän nämä aikalailla toisiinsa liimattu parivaljakko ovat. Watson koittaa pitää kovasti pitää Holmesia maan pinnalla, Hela toteaa.

Hela ja Heiskanen ovat työtuttuja jo useamman vuoden takaa, ja yhteistä ruutuaikaa heiltä esimerkiksi Kontio&Parmas-televisiosarjassa.

Melkoinen määrä roolihahmoja

Siinä missä Heiskanen ja Hela säilyvät rooleissaan avauskohtauksesta finaalinäytökseen saakka, työryhmän muilla kolmella näyttelijällä riittääkin askaretta jo pelkissä vaatevaihdoissa. Komediateatterin luottopakki Aku-Paulus Sajakorpi sekä debyyttinsä Lapintiellä tekevä Veera Degerholm nimittäin molemmat ahertavat läpi peräti 14 roolia kumpainenkin. Ja helpolla ei pääse myöskään Jere Riihinen, joka hänkin nähdään seitsemässä roolissa.

– Luojan kiitos olen itse näin vanha, että minä pääsen helpommalle, mutta näille rakkaille kollegoille kyllä nostan hattua heidän suorituksestaan, Heiskanen kehuu ja vakuuttaa, että työporukalla on produktiota tehdessä ollut kaikin puolin mukavaa.

– Komediateatterin lava on myös erinomainen. Täällä suhde katsomoon on erinomainen, Heiskanen vielä lisää.

Artikkeli on julkaistu ensimmäisen kerran Pirkanmaan Yrittäjä -lehdessä 18.10.2022

Ville Kulmala
Ville Kulmala