Kotikäynnit ja asiakaspalvelu työllistävät hopeahelmeläisiä niin, että harvoin ehditään yhtä aikaa toimistolle. Kuvassa vasemmalta: Kati Järvinen, Outi Koivula, Salla Soineva, Pia Heino ja Kirsi Uusimäki.
7.2.2022 klo 18:05
Uutinen

Helmiä sote-yrittäjyydessä: Hoivapalveluja kiireettömästi ja kannattavasti

Hopeahelmen Hoivapalvelut Oy tarjoaa Forssan seudulla ikääntyville ihmisille ja heidän omaisilleen kotihoitopalveluja turvaamaan kotona pärjäämistä ja helpottamaan arjessa selviytymistä.

Kesällä 2021 perustetussa yrityksessä työskentelevät tasavertaisina osakkaina Pia Heino, Kati Järvinen, Outi Koivula, Salla Soineva ja Kirsi Uusimäki. Hoitoalan kokemusta ja koulutusta löytyy useilta eri terveydenhuollon osa-alueilta. Porukka on oppinut tuntemaan toisensa aikaisemmissa työpaikoissa.

Toimitusjohtaja Kirsi Uusimäen mielestä yrittäjyyden parhaita puolia on se, että saa toteuttaa omaa osaamistaan laveammin. Asiakasta voidaan hoitaa kokonaisuutena, ei vain rajattuina vaiheina.
– Yhdessä ja omien erikoistumisiemme kautta pystymme tekemään melkeinpä mitä vain. Olemme hoitoalan ammattilaisia, minkä ohella olemme toki joutuneet perehtymään bisnespuoleenkin, kuvailee Kirsi Uusimäki.

Vuoropuhelua valinnan vapauden puolesta

Kanta-Hämeessä on yksityisiä sote-alan yrityksiä ja ammatinharjoittajia noin 1000. Hopeahelmeläiset uskovat, että kysyntää ja tarvetta heidän palveluilleen löytyy myös uudelta hyvinvointialueelta.
– Kilpailuhan on pelkästään hyvä asia asiakkaan näkökulmasta. Hänellä on tällöin valinnan mahdollisuuksia enemmän. Haemme julkisen hoitosektorin kanssa rajapintaa, että voisimme tehdä vahvemmin toisiamme täydentävää työtä ja kehitettäisiin uusia toimintamalleja, kertoo Kirsi Uusimäki.

Hyvinvointialue mahdollistaa ja mietityttää

Maakunnan sote- ja pelastustoiminnan keskittyessä jatkossa hyvinvointialueelle on tulevaisuus kysymysmerkki, mutta se ei yrittäjiä pelota. Organisaatioiden, toimipaikkojen, sopimusten ja järjestelmien harmonisointi ei tapahdu hetkessä.
– Mielenkiinnolla odotamme, mitä tapahtuu. Aluevaltuustoon valittiin kohtalaisen paljon sote-alan ammattilaisia, joka mielestämme tuo asiantuntijuutta päätöksentekoon. Emme ole politiikan asiantuntijoita, mutta tärkeää on kiinnittää huomiota myös asiakkaan etuun, arvelee Kirsi Uusimäki.

Kumppanukset kertovat haluavansa kehittyä niin yrittäjinä kuin oman ammattierikoistumisen alueilla. Toiminnan alku on ollut vauhdikasta ja työntäyteistä, joten jatkossa toivotaan pääsevän vielä kehittämään omia toimintoja sekä suunnitelmia.

Lue pidempi juttu 10.2. ilmestyvästä Hämeen Yrityssanomista.
Lehti on luettavissa myös verkkosivuiltamme julkaisupäivänä täältä.