Kuvassa: HEI Networkin puheenjohtaja Ulla Leppäkoski-Juvonen, Raija Lehtinen ja Reggie Rusan
31.3.2022 klo 15:57
Uutinen

Helsingin Yrittäjien HEI Network -verkoston Business Date -tapahtumassa verkostoiduttiin ja kuultiin kiinnostavia yrittäjätarinoita

Helsingin Yrittäjien kansainvälinen verkosto HEI Network järjesti maaliskuussa Business Date -verkostoitumistapahtuman pitkän tauon jälkeen. Verkoston live-tapahtumat ovat olleet koronapandemian vuoksi lähes kaksi vuotta tauolla.

Verkoston Business Date -tapahtuma järjestettiin Helsingin keskustan Hard Rock Cafessa. Tapahtumassa oli mukana yli 20 kansainvälistä tai kansainvälisyydestä kiinnostunutta yrittäjää tai yrittäjäksi aikovaa. Tapahtuman avasi verkoston entinen puheenjohtaja Raija Lehtinen. Vapaan verkostoitumisen lisäksi illan aikana kuultiin kahden nuoren muotoilu- ja vaatetusalan yrittäjän puheenvuorot.

Yrittäjä ja suunnittelija Jing Wang kertoi puheenvuorossaan 2020 perustamastaan yrityksestä Upcycle with Jing. Yritys valmistaa käsintehtyjä koruja kierrätetystä PET-muovista. Teollista muotoilua kotimaassaan Kiinassa ja Aalto-yliopistossa opiskellut Jing kertoi yrityksensä tuottavan ekologisesti kestäviä tuotteita, jotka ovat myös kauniita. Yrityksellä on jälleenmyyjiä Suomessa, Tanskassa, Saksassa, Yhdysvalloissa, Iso-Britanniassa, Sveitsissä ja Irlannissa.

Muotisuunnittelija ja yrittäjä Nina Senskaia kertoi puheenvuorossaan vaatebrändistään Today’s Hustle for Tomorrow’s Harmony, jonka hän Wangin tapaan perusti koronavuonna 2020. Yritys valmistaa laadukkaita vaatteita ja asusteita, joissa käytetään kestäviä kankaita, ekologisia pakkauksia, uusiotuotteiden valmistusmenetelmiä sekä ekologista värjäystä. Senskaia on työskennellyt muotisuunnittelijana ja opiskellut alaa Aalto-yliopistossa ja Pietarin teknillisessä korkeakoulussa.

HEI Networkin seuraava tapahtuma järjestetään 9.6. Hietaniemessä. Tapahtumaan ovat tervetulleita kaikki yrittäjyydestä tai kansainvälisyydestä kiinnostuneet.

Mikä HEI Network?

Helsingin Yrittäjien kansainvälinen verkosto HEI Network (Helsinki Entrepreneurs International) saattaa yhteen kansainvälisyydestä kiinnostuneita yrittäjiä. Verkoston toiminta tarjoaa yrittäjille eväitä kansainvälistymiseen, esimerkiksi vientiin, tuontiin ja uusien markkinoiden valloittamiseen. HEI Networkin tärkein tavoite on toimia verkostoitumisen alustana kansainvälisille ja kansainvälistyville yrittäjille.