30.3.2020 klo 16:05
Uutinen

Helsinki korvaa myös yksityisen varhaiskasvatuksen asiakasmaksuja

Helsinki linjasi tänään 30.3. yksityisen varhaiskasvatuksen palveluntuottajien asiakasmaksumenetysten korvauksista. Kaupungin järjestämän varhaiskasvatuksen asiakasmaksut on jo aiemmin päätetty hyvittää täysimääräisesti.

Koronan aiheuttamassa poikkeustilanteessa on tarkoituksenmukaista, että myös yksityisistä päiväkodeista poissaolevien lapsien asiakasmaksua hyvitetään.

– Yksityiset palveluntuottajat ovatkin jo odottaneet kaupungin päätöstä hyvittää yhdenvertaisesti myös yksityisen varhaiskasvatuksen asiakasmaksuja tilanteessa, jossa lasten kotihoitoa vahvasti suositetaan. Palveluntuottajia kannattaa nyt informoida nopeasti asiasta ja antaa tarkemmat toimintaohjeet, kehottaa Helsingin Yrittäjien toimitusjohtaja Tiina Oksala.

Helsingin kaupunki päätti maksaa korvauksena yksityisen varhaiskasvatuksen palveluntuottajille lasten poissaoloista aiheutuneista asiakasmaksumenetyksistä enintään 289 euroa kuukaudessa, joka on kunnallisen asiakasmaksun enimmäismäärä. Korvauksen edellytys on, että yksityinen palveluntuottaja on alentanut perheen asiakasmaksua korvattavalla summalla. Lasta koskevan hoitosopimuksen on oltava voimassa sinä ajanjaksona, jolta korvausta haetaan.

Kaupunki edelleen suosittelee, että perheet pitävät lapset kotihoidossa mahdollisuuksien mukaan.

Lisätiedot:

Tiina Oksala, toimitusjohtaja, Helsingin Yrittäjät
p. 040 4548 1104, tiina.oksala @ yrittajat.fi