21.12.2018 klo 13:52
Uutinen

Helsinkiläinen Small Giant Games teki melkein Supercellit – Hitiksi noussut mobiiliroolipeli vakuutti ostajat

Small Giant Games myydään amerikkalaiselle Zyngalle 610 miljoonalla eurolla.

Supercellin myymisen jälkeen Suomessa ei ole nähty massiivisia pelialan kauppoja, ennen tätä viikkoa. Amerikkalainen Zynga ostaa helsinkiläisen Small Giant Gamesin 610 miljoonalla eurolla. Kauppa vahvistuu vuodenvaihteessa ja osa kaupasta maksetaan Zyngan osakkeina.

Ensimmäisessä vaiheessa Zynga ostaa 80 prosenttia pelistudiosta ja loput 20 prosenttia kolmen vuoden kuluessa. Myyjinä ovat sijoitusyhtiö EQT Ventures ja Creandum, Small Giant Gamesin perustajat ja henkilöstö sekä ryhmä muita sijoittajia.

Small Giant Games tunnetaan erityisesti Empires & Puzzles -mobiiliroolipelistään, joka erottuu perinteisistä roolipeleistä pulmapeleillään. Peli oli kerännyt viime kesänä yli miljoona latausta ja tällä hetkellä pelaajia on päivittäin noin 1,6 miljoonaa.

Kaksi aikaisempaa hittiä

Kyse ei ole ainoasta Small Giant Gamesin hitistä. Vuonna 2016 kehittäjän Rope Racers nousi sovellusten suosiota mittaavan App Annien listoilla ladatuimmaksi iPhone-kilpailupeliksi 40 maassa ja oman kategoriansa top10-pelien joukkoon 51 maassa. Vuotta aikaisemmin Oddwings Escape -mobiilipeli keräsi App Storess miljoona latausta viikon aikana.

Small Giant Gamesin toimitusjohtajan Timo Soinisen mukaan yhtiöllä oli useampia ostotarjouksia, joista se valitsi mielestään parhaan. Soininen kommentoi kauppaa Ylen haastattelussa.

Helsinkiläisyhtiö jatkaa toimintaansa itsenäisenä pelikehittäjänä. Nykyiset avainhenkilöt jäävät sen palvelukseen. Uusia pelejä on odotettavissa ensi vuonna.

Kuva: Small Giant Games

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi

Muita kiinnostavia aiheita