19.10.2019 klo 20:18
Uutinen

Helsinkiläiselle Merima Oy:lle Valtakunnallinen yrittäjäpalkinto – Vahvasti erikoistunut yritys tekee maailmanluokan työtä

Valtakunnalliset yrittäjäpalkinnot jaettiin 19.10.2019 Valtakunnallisilla yrittäjäpäivillä Lahdessa. Yksi palkituista oli laivanrakennusalalla toimiva helsinkiläinen perheyritys Merima Oy.

Merima on laivanrakennusalalla toimiva, vahvasti erikoistunut perheyritys, joka tekee maailmanluokan työtä risteilijöiden sisustamisessa. Omassa tuotannossa valmistuu noin 20 prosenttia laivateollisuudelle tehtävistä töistä ja loput tilataan alihankkijoilta. Työntekijöitä on 120, mutta välillisesti projektit työllistävät jopa noin 600–700 ihmistä. Perustaja Mauri Mäkiranta kertoo, että vaikka yritys on ollut alalla 32 vuotta, koko ajan pitää kuitenkin pystyä osoittamaan osaaminen sekä hinnallisesti että aikataulullisesti.

Mikko Mäkiranta on ottamassa operatiivista vastuuta yhtiön luotsaamisesta yhdessä siskonsa Minna Mäkiranta-Blythin kanssa. Mauri Mäkiranta toimii jatkossa hallituksen puheenjohtajan roolissa. Sisarusten tarkoitus on skaalata liiketoimintaa isommaksi.

– Yli 600 projektia on viety maaliin, ja minun huippuhetkeni on joka ikisen laivan valmistuminen. Yrittäjyydessäni on ollut 150 laivan verran huippuhetkiä, Mauri Mäkiranta summaa.

– Uuden ajan laivanrakentajien pitää olla tehokkaita ja innovatiivisia, olemme ylpeitä perheyrityksen tekemästä työstä, Minna Mäkiranta-Blyth kertoo.

Valtakunnallinen yrittäjäpalkinto

Vuonna 1968 Suomen Yrittäjiä edeltänyt järjestö ja vakuutusyhtiö Fennia halusivat nostaa yrittäjyyden arvostusta kannustamalla ja palkitsemalla menestyneitä yrittäjiä. Syntyi Valtakunnallinen yrittäjäpalkinto, joka on vuosien aikana luovutettu sadoille yrityksille tai yksityishenkilöille. Palkinnot jaettiin jo 52. kerran, nyt Valtakunnallisilla yrittäjäpäivillä Lahdessa.

Merima Oy

  • Merima on projektinjohtotalo, joka tekee risteilijöiden sisustuksia.
  • Toiminta-alue: Noin 10 telakkakonttoria ympäri maailmaa (Helsinki, Fort Lauderdale, Shanghai ja Hampuri)
  • Perustettu: 1987
  • Perustajat: Mauri Mäkiranta ja Timo Nisonen
  • Toimitusjohtaja: Mauri Mäkiranta
  • Henkilökunta: 120 henkilöä, välillisesti projektit työllistävät noin 600–700 henkilöä
  • Liikevaihto: noin 55 miljoonaa euroa

Kuvassa: Merima Oy:n toimitusjohtaja Mauri Mäkiranta (keskellä), Mikko Mäkiranta ja Minna Mäkiranta-Blyth. Kuva: Esa Siltaloppi