Hämeen Yrittäjien vuosikokous pidettiin Lammin Turvantalolla 29.11. Paikalla oli 53 paikallisyhdistyksien nimeämää kokousedustajaa.
6.12.2023 klo 11:37
Uutinen

Henkilövalintoja ja aloitteita Hämeen Yrittäjien aluejärjestön kokouksessa

Hämeen Yrittäjien vuosikokous pidettiin Lammin Turvantalolla 29.11. Paikallisyhdistykset saivat nimetä kokousedustajia kokoukseen yhdistyksen jäsenmäärän perusteella. Turvantalolla oli kaikkiaan paikalla 53 kokousedustajaa yhteensä 11 yhdistyksestä. Kokous tarjosi useita puheenvuoroja, useita äänestyksiä ja kokousaloitteita.

Uusia kasvoja hallitukseen

Hämeen Yrittäjien hallitukseen valittiin Kirsi Helin Tammelasta ja Erja Eiro Riihimäeltä. Myös hallituksessa aikaisemmin istunut Petteri Pullola valittiin kaksivuotiselle jatkokaudelle. Heidän lisäksensä hallituksen jäseninä jatkavat Jouni Lehtonen Hämeenlinnan Hauholta, Teemu Kajava Forssasta ja Marinka Wuorenmaa Janakkalasta. Varsinaisista hallituksen jäsenistä kolme on siis Hämeenlinnan seudulta, yksi Riihimäeltä ja kaksi Forssan seudulta. Hallituksen puheenjohtajistossa on kolme varapuheenjohtajaa, jotka edustavat samalla seutukuntia: Jarmo Laukkanen (Riihimäki) Minna Nissilä (Forssa), Petra Pulkkinen (Hämeenlinna). Hallituksen puheenjohtajana toimii Janne Lintukorpi. Hämeen Yrittäjien hallituksessa on toimikaudella 2024 yhteensä siis kymmenen jäsentä.

Palvelun parantamiseen keskittyvä strategia

Aluejärjestön strategiaa on päivitetty kuluneen vuoden aikana paikallisyhdistyksien ja aluejärjestön yhteisissä työpajoissa sekä lukuisilla lausunto- ja kommenttikierroksilla. Uusi strategia ”Kuuntele, paranna ja palvele” vahvistettiin kokouksessa osana toimintasuunnitelmaa. Strategian ydin on kerätä aktiivisesti palautteita jäseniltä, kehittää toimintaa palautteiden perusteella ja palvella jäseniä heille hyödyllisellä tavalla. Toimintasuunnitelmaan oli kirjattu viisi strategista kehittämishanketta: kumppanuusohjelma, vastuullisuusohjelma, yrittäjyyskasvatus, jäsenhuolto ja omistajanvaihdokset.

Kokousaloitteet

Hämeenlinnan Yrittäjät olivat antaneet kokoukselle kaksi aloitetta, joiden pohjalta kokous päätti aloittaa valmistelun jäsenmaksupalautukseen ja hallituksen valintamenettelyihin liittyen. Valmistelut tehdään yhteistyössä paikallisyhdistyksien kanssa.