7.2.2022 klo 15:30
Uutinen

Henriikka Konki Varsinais-Suomen Nuorten Yrittäjien puheenjohtajaksi

Vuonna 2022 Varsinais-Suomen Nuorten Yrittäjien tiimiä luotsaa jooga- ja tapahtuma-alan yrittäjä Henriikka Konki (Henriikka Konki Yoga).

Nuorten Yrittäjien tiimin puheenjohtaja Henriikka Konki on kohtuullisen tuore yrittäjä. Vahdolta kotoisin oleva, nykyisin turkulaistunut Konki aloitti yrittäjätaipaleensa vuonna 2020 ja siirtyi yksinyrittäjäksi vuosi sitten toukokuussa. Kiinnostus yrittäjyyttä kohtaan alkoi kuitenkin jo vuosia sitten.

– Opiskellessani Laurea-ammattikorkeakoulussa restonomiksi syntyi kipinä yrittäjyyteen. Koulussa oli hyvin yrittäjähenkinen ilmapiiri ja monella muullakin opiskelijalla oli unelma yrittäjän urasta. Tuolloin en vielä tiennyt, mitä ryhtyisin yrittämään, kertoo Konki.

Alun perin Uudellemaalle opiskelemaan Konki päätyi entisen intohimon ja elämäntavan – salibandyn pelaamisen johdosta. Polku joogan pariin tapahtui epäonnen kautta, kun salibandy sai vakavan loukkaantumisen jälkeen jäädä historiaan.

– Loukkasin selkäni eikä entinen tapa liikkua ollut enää mahdollista, joten ryhdyin etsimään uusia lajeja. Kokeilin tuolloin myös joogaa, mutta silloin se ei tuntunut omalta. En syttynyt sille, Henriikka kuvailee.

Opintojen jälkeen Konki suuntasi ulkomaille au pairiksi avartamaan katsantotapaansa. Samalla avautui myös uusi mahdollisuus joogan parissa.

– Kokeilin lajia uudelleen ja siellä koin joogan uudella tavalla. Kilpailuhenkisyys jäi taakse ja sain apua krooniseen selkävauriooni. Tuolloin päätin, että minusta tulee joskus joogaopettaja ja opiskelinkin sitä Englannissa asuessani.

Joogaa ja retriittejä jokaiselle joogailijalle

Tällä hetkellä Henriikan palveluvalikoimaan kuuluvat erilaiset live- ja onlinejoogatunnit, kiinalainen päähieronta sekä retriittitapahtumat, joita hän järjestää yhteistyössä eri kumppaneiden kanssa.

– Osa hakee joogasta mielenrauhaa, osa taas liikkuu urheilumielessä. Haluan, että tunneillani jokainen voi joogata omassa tahdissaan ja omalla tyylillään. En myöskään puhu energioista tai chakroista, sillä haluan että kaikki ymmärtävät, mistä puhutaan. Muuten voi tulla ulkopuolinen tunne, sanoo Konki.

Kuluvalle vuodelle Konki suunnittelee monipuolisia tapahtumia uusien yhteistyökumppaneiden kanssa.

– Toiveenani on päästä järjestämään uudenlaisia poikkitaiteellisia tapahtumia, joissa yhdistyisivät esimerkiksi sirkus, musiikki ja jooga.

Sydäntä lähellä yhteisöjen rakentaminen

Varsinais-Suomen Nuorten Yrittäjien toimintaan Henriikka päätyi laitettuaan viestiä liikunta-alan ammattilaisten Facebook-ryhmässä.

– Laitoin viime vuonna kyseiseen ryhmään viestiä ja kerroin, että jos on muita yrittäjiä, jotka haluavat jutella omasta jaksamisestaan niin laittakaa viestiä. Tähän keskustelunavaukseeni vastasi myös Nuorten Yrittäjien tiimissä vaikuttava Terhi Rannikko.

Keskustelujen johdosta Konki sai myös kutsun Varsinais-Suomen Nuorten Yrittäjien tapaamiseen. Tämä polku johti lopulta myös Konkin valintaan tiimin puheenjohtajaksi vuodelle 2022. Kuluvalle vuodelle tiimi on suunnitellut uusia ja monipuolisia tapahtumia.

– Haluan luoda jokaiselle kokemuksen yhteisöstä, jossa tehdään yhdessä ja uskalletaan pyytää toisilta apua, ja että pystymme nostamaan esille vaikeitakin puheenaiheita. Toivon myös, että voin olla jollekin se linkki, jonka kautta löytää mukaan porukkaan, Konki sanoo.

Puheenjohtajana Konki kuuluttaa armollisuutta itseään ja muita aloittelevia yrittäjiä kohtaan.

– Vertaan itseäni yrittäjänä vasta koulun aloittaneeseen ekaluokkalaiseen. En voi verrata itseäni ja omaa osaamistani 6. luokkalaiseen. Tämä ajatus on auttanut ja lisännyt armollisuutta itseäni kohtaan.

Lue myös Henriikan tuore blogikirjoitus.

Inkeri Sundberg