11.7.2017 klo 08:02
Uutinen

Herkkujen yö on herkullinen osoitus yrittäjien yhteistyöstä

Herkkujen yö on tapahtuma, johon tullaan kaukaakin. Tapahtuma on myös hyvä esimerkki yrittäjien välisestä yhteistyöstä.

Hauhon kesää on vaikea kuvitella ilman Herkkujen yötä. Yhtenä iltana kaikki mainiot hauholaiset ravintolat tilausravintoloita myöten ovat avoinna kenen tahansa herkkusuun käydä. Monelle vieraalle on jo muodostunut ne omat must-paikat, joissa illan aikana täytyy vierailla. Illan seitsemässä kohteessa ehtii hyvin vierailla vaikkapa M/S Wuolteen kyydissä, joka lähtee Hauhon kirkonkylältä illalla klo 18.

Kirkonkylällä herkkusuille tarjoaa ranskalaista bistro-ruokaa ja viiniä Wanhan Raitin Kievari. Kirkonkylän jälkeen ensimmäinen pysäkki on Alvettulassa, jossa Kyläkaupalla on tarjolla herkkuvoileipiä ja ihania kakkuja. Seuraava osoite M/S Wuolteen kyydissä on Wuolteen kartano, jonka suvibuffetissa on tarjolla muikkuja, riistakeittoa, megalättyjä ja taidetta. Wuolteelta lähdetään Vihavuoteen, jossa nautitaan perinteisesti villisikaa, pikkusuolaisia, lättyjä ja kahvilan tuotteita elävän musiikin ryydittämänä.

Wuolteen reitin ulkopuolelle jää Pelto-Sirkun maatila, jossa tarjoillaan mansikka-, vadelma- ja kylmäsavulohivohveleita. Hahkialan kartanoon täytyy myös ehdottomasti poiketa. Hahkialan savusorsaleipiä ei saa muualta, ja lisäksi on tarjolla riistapataa, kasvisherkkuja ja leivonnaisia. Tänä vuonna ruokaherkuista nautitaan elävän musiikin tahdissa Hahkialan lumoavassa barokkipuutarhassa. Esiintymässä on Time Schleifer, joka viihdyttää herkuttelijoita suomipopin ja kansainvälisten hittien sävelin.

Karl Lindahlin suunnittelema Hahkialan Kartanon päärakennus juhlistaa yhdessä Suomen itsenäisyyden kanssa 100 -vuotista taivaltaan ja sen kunniaksi tarjolla on Hahkialan juhlavuodelle
mestarileipurimme erikseen suunnittelema makea leivonnainen. Luvassa jotain sinistä ja valkoista suklaalla terästettynä!