14.4.2023 klo 11:47
Uutinen

Hevosenhajuinen tallipäivä karkottaa arjen murheet

Ennakkoluuloton naisyrittäjäporukka kokoontui viettämään työhyvinvointipäivää ratsastuskokeilun pariin Mennalan Ratsutilalle Korpilahdelle.

Nuoruudessaan enemmänkin hevosia harrastanut hieronta- ja kuntoutusalan yrittäjä Erika Nurmela innostui kokoamaan osallistujaporukan yksinyrittäjänä työskentelevistä yrittäjäkollegoista nähtyään netissä mahdollisuuden ratsastuskokeilusta.

-Ajattelin, että tallipäivä voisi olla kiva arjen katkaisu ja kokemus varsinkin niille, jotka eivät ole olleet koskaan noin suuren eläimen kanssa tekemisissä. Tallipäivä puuhailuineen yhdistettynä ruokailuun on helppo tapa saada kosketus siihen millaista on olla hevosen lähellä ja mitä niiden kanssa voi tehdä.

Liikuntamuotona ratsastus on hyödyllinen erityisesti staattista työtä tekeville. Hevosen selässä toimimiseen tarvitaan hyvää kehonhallintaa ja koordinaatiokyky paranee. Koska toimitaan elävän eläimen kanssa, tekemiseen keskitytään usein aivan omassa kuplassa.

Tyhy-päivään osallistuneelle Iina-Kaisa Pulkkisellekaan hevoset eivät olleet uusi tuttavuus, mutta turpaterapian hyvinvointivaikutukset toimivat konkarillekin.

-Hevosten parissa saa raitista ilmaa ja ratsastukseen joutuu keskittymään niin täysillä, ettei muille aatteille jää hetkeen sijaa. Hevosten kanssa puuhailu on siis täydellinen pään tuuletus ja irtiotto arjesta. Lisäksi ratsastaminen on hyvää treeniä keskivartalolle ja tasapainolle, Kenkäkauppa Donnan yrittäjänä toimiva Pulkkinen luettelee.

Ratsastuskokeilupäivä tarjoaa turvalliset olosuhteet myös vähemmän kokeneille. Iso eläin voi herättää tunteita laidasta laitaan. Liivi- ja Sukkapisteen yrittäjä Satu Kulve huomasi hyödyntävänsä samoja vuorovaikutustaitoja kuin asiakaspalvelutyössä.

-Lähdin mukaan sellaiseen mikä ei ole itselle ollenkaan ominta. Hevonen on kunnioitusta herättävä eläin ja oli hienoa löytää siihen yhteys!

Studio Nextin yrittäjä Tanja Shverina kiteyttää koko päivän annin:

-En ole koskaan ollut tekemisissä hevosten kanssa ja alkuun jännitti, jopa pelotti. Aivan turhaan!
Hevonen on upea ja uljas eläin. Oli mahtavaa saada yhteys näin hienoon olentoon. Kaikki arkihuolet unohtuivat. Toivottavasti pääsen joskus uudestaan kokemaan tällaisen elämyksen!

Monipuolisia ratsastuskoulupalveluita tarjoava Mennalan ratsutila juhlistaa tänä vuonna 25-vuotisjuhlaa. Maatilan yhteyteen kehittyneen hevostoiminnan yrittäjänä on toiminut vuodesta 2003 lähtien Master-ratsastuksenopettaja Katri Mennala.