19.10.2019 klo 20:18
Uutinen

Historian ensimmäinen Valtakunnallinen yksinyrittäjäpalkinto Jaakko Marinille, JSM Consulting Oy

Valtakunnallinen yksinyrittäjäpalkinto jaettiin ensimmäistä kertaa Yrittäjäpäivillä Lahdessa 19.10.2019. Palkinnon ansaitsi pääkaupunkiseudulla toimiva IT-palvelujohtamiseen erikoistunut Jaakko Marin JSM Consulting Oy:stä. Palkinnon sai myös jyväskyläläinen piirtäjäyrittäjä Linda Saukko-Rauta RedanRedan Oy:stä.

Suomessa toimivista yrittäjistä noin 60 prosenttia yrittää yksin. Suomen Yrittäjät haluaa Valtakunnallisella yksinyrittäjäpalkinnolla korostaa yksinyrittäjyyden tärkeää merkitystä yhteiskunnassa ja nostaa yksinyrittäjien arvostusta. Historian ensimmäinen palkittava on Jaakko Marin JSM Consulting Oy:stä.

Marin on onnistunut saavuttamaan omalla alallaan aseman, jolla se pystyy yhden miehen yrityksenä kilpailemaan kansainvälisiä jättejä vastaan onnistuneesti. Menestyksen salaisuus on korkea osaaminen ja kyky auttaa organisaatioita modernin palvelujohtamisen haasteissa. IT-palvelujohtaminen on hyvin nuori ja varsin heikosti tunnettu ala, vaikka sen tuloksia hyödynnetään kaikilla teollisuudenaloilla. JSM Consulting on myös saavuttanut kolmantena yrityksenä Suomessa korkeimman tason akreditoinnin IT-palvelujohtamisen sertifiointiin johtavien valmennusten toteuttajana.

Erityisen vankan osaamisen lisäksi yksinyrittäjä Marinin vahvuus on ketteryys reagoida muuttuviin vaatimuksiin. Toimiala on perinteisesti ollut suurien konsulttifirmojen hallinnassa. Marinin asiakastyytyväisyys on korkeaa ja asiakkaina on lukuisia isoja pörssiyrityksiäkin. Tähän Marin on päässyt pitkäjänteisellä työllä ja panostamalla omaan erityisalaan ja sen yksityiskohtiin. Yrityksen kannattavuus on huipputasolla.

Omavaraisuusaste on 82 prosenttia ja liikevoittoprosentti lähes 70 prosenttia. Marin on tehnyt strategisen valinnan toimia yksinyrittäjänä ja tämä konsepti on osoittautunut menestyksekkääksi. Marraskuussa 2018 hänet palkittiin Helsingin Yrittäjien jäsenistöstä alueen Vuoden yksinyrittäjäksi.

– Marin on pitkäjänteisellä työllä noussut alansa huipuksi. Hän on hieno esimerkki siitä, miten yksinyrittäjäkin voi pärjätä kilpailussa suuryritysten kanssa, kertoo Helsingin Yrittäjien toimitusjohtaja Tiina Oksala.

– Jaakolla on sellaista osaamista, että hän pystyy vastaamaan erikokoisten organisaatioiden palvelutarpeisiin, jatkaa Helsingin Yrittäjien puheenjohtaja Mari Laaksonen.

Valtakunnallinen yksinyrittäjäpalkinto

Suomessa toimivista yrittäjistä noin 60 prosenttia on yksinyrittäjiä ja Suomen Yrittäjien jäsenistä heitä on 58 prosenttia. Noin suuresta yrittäjäjoukosta ei ole helppo valita palkittavaa, joten apua pyydettiin antamalla yleisölle mahdollisuus esittää palkittavaa. Ehdotuksia saatiin yli 80.

Tämän jälkeen Suomen Yrittäjien yksinyrittäjäverkoston johtoryhmästä koostuva raati käsitteli ehdotukset. Lopullisen päätöksen palkittavien määrästä ja valinnasta teki Valtakunnallinen yrittäjäpalkintolautakunta. Palkittava saa 5 000 euron palkkion. Vuoden 2019 palkittavia ovat pääkaupunkiseudulla toimiva Jaakko Marin, JSM Consulting Oy ja jyväskyläläinen piirtäjäyrittäjä Linda Saukko-Rauta RedanRedan Oy:stä.

Valtakunnallisen yksinyrittäjäpalkinnon voittajaksi saattoi ehdottaa yrittäjää, joka täytti nämä vaatimukset:

  • Yrittäjä on toiminut päätoimisesti yksinyrittäjänä vähintään viisi vuotta.
  • Yrityksen toiminta on vakiintunutta ja kannattavaa.
  • Yrittäjä on toiminut esimerkillisesti ja hänen esimerkistään voivat muutkin ottaa oppia.
  • Yksinyrittäjän toimintatapa tai liikeidea on alallaan omaperäinen/innovatiivinen.
  • Yrittäjä on yrittäjäjärjestön jäsen.

JSM Consulting Oy

  • Yrittäjä, perustaja: Jaakko Marin (Helsingin Yrittäjien jäsen)
  • Yrityksen perustamisvuosi: 2011
  • Toimiala: IT-palvelujohtamisen konsultointi ja valmennus
  • Kotisivut: www.jsmconsulting.fi

Kuva: Meeri Utti