1.2.2017 klo 13:26
Uutinen

Huijauskirjeitä liikkeellä – European Business Number on vedättänyt aiemminkin

Tekaistu lasku voi täyttää petoksen tunnusmerkistön, jolloin siitä voi tehdä rikosilmoituksen, neuvotaan Suomen Yrittäjien Yrittäjän ABC -sivulla.

Yrittäjäsanomien saamien tietojen mukaan EBN European Business Number -nimen takana toimiva huijari on lähestynyt perinteisen postin kautta yrityksiä tekaistulla laskulla.

Tänään tullut kirje vaatii maksun suorittamista merkitylle tilille 10.3.2017 mennessä.

Suomen Yrittäjien Yrittäjän ABC-sivulta löytyvässä ohjeessa [linkki] sanotaan, että tekaistu lasku voi täyttää petoksen tunnusmerkistön. Tässä tilanteessa saattaa olla tarpeen tehdä reklamoinnin lisäksi rikosilmoitus, sivulla neuvotaan.

Pienellä präntillä hinta: 890 euroa vuodessa

EBN European Business Number on yrittänyt petkuttaa yrittäjiä aiemminkin. Yrittäjäsanomat kirjoitti aiheesta viimeksi joulukuussa.

Tuolloin Saksan Hampurissa olevaan osoitteeseen merkitty European Business Number kertoi keräävänsä tietoja eurooppalaiseen yritysrekisteriin.

Harhaanjohtavassa lomakkeessa annetaan ymmärtää, että yrityksen tietojen päivittäminen on ilmaista. Lomakkeen alareunan pienellä painetussa tekstissä kerrotaan, että kyse on kolmen vuoden sopimuksesta ja hinta on 890 euroa/vuosi.

EBN European Business Numberin kirje näyttää varsin aidolta. Lähettäjä on täydentänyt osan vastaanottajan tiedoista valmiiksi laskuun.

Yrittäjäsanomat

toimitus@yrittajat.fi

Liity Yrittäjiin!