14.8.2017 klo 14:31
Uutinen

Huippu-Nokia julkaistaan keskiviikkona – Tällaista puhelinta odotetaan

HMD Global järjestää ensi keskiviikkona julkistustilaisuuden Lontoossa. Luvassa on Nokia 8 -älypuhelin, jolla yhtiö tavoittelee paikkaa kalliimpien älypuhelinten markkinoilla.

Nokia 8:n julkistus tulevana keskiviikkona on enemmän kuin todennäköinen, vaikka HMD global ei ole julkisesti kertonut Lontoon tilaisuuden agendasta.

Luvassa on tähän astisista uusista Nokia-puhelimista kallein, todennäköisesti reilusti yli 500 euron hintainen älyluuri. Se kilpailee samoista ostajista Samsungin ja Applen huippupuhelinten kanssa.

Viimeisimmät huhut povaavat puhelimeen 13 megapikselin selfie-kameraa. Vain harvalla kilpailijalla on vielä tällä hetkellä vastaavaa etukameraa.

Vahvistamattomien tietojen mukaan Nokia 8:ssa olisi 5,3-tuumainen näyttö, sormenjälkitunnistin ja kaksoiskamera. Laitteen arvellaan tulevan myyntiin mustan, kuparin, hopean, sinisen ja kuparikullan väreissä. Laite olisi vesitiivis.

Nokia-puhelinten uusi tuleminen alkoi viime talvena, kun tuotemerkin lisenssinhaltija HMD Global esitteli ensimmäiset mallit Barcelonan mobiilikonferenssissa.

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen@yrittajat.fi