23.1.2017 klo 18:23
Uutinen

Hullu kyläkauppias Vimpelissä 3.2.

Vimpelin Yrittäjät on kutsunut Jounin kaupan tunnetun kauppiaan Sampo Kaulasen vierailulle Vimpeliin. Kaulanen tulee puhumaan Vimpelin Yrittäjien Some-Säpinöihin, johon on tulossa yrittäjiä ympäri seutukuntaa. Ilmoittautuminen on ollut vilkasta koko tammikuun ajan.

Some-Säpinöhin on vielä aikaa toista viikkoa, ja tilaisuuden ilmoittautuminen päättyy kuluvan viikon perjantaina 27.1. klo 22.00. Some-Säpinät on saanut erittäin positiivisen vastaanoton, mikä kertoo mm. siitä, että vastaaville tilaisuuksille on Järviseudun alueella ja ympäryskunnissa kysyntää. Tilaisuuden ideana on ennen kaikkea innostaa yrityksiä käyttämään enemmän sosiaalista mediaa markkinoinnissa.
– Halusimme järjestää matalan kynnyksen tilaisuuden, jossa yrittäjä tai yrityksen markkinoinnista vastaava henkilö voi tulla paikalle viihtymään, tapaamaan kollegoja ja verkostoitumaan sekä saamaan uusia ideoita ja rohkeutta omaan someiluun. Kokosimme myös ständitorille aiheeseen liittyviä yrityksiä, joihin voi halutessaan tutustua ja saada vinkkejä. Tärkeää somemarkkinoinnissa on tietysti yrityksen omat verkkosivut, jota voi pitää kaiken sähköisen markkinoinnin tukipisteenä. Hyvä somemarkkinointi ei voi pohjautua pelkästään ulkopuolisen sisällön linkittämiseen, heittää viestintäyrittäjä Susanna Korkiatupa, joka on toinen tilaisuuden puhujista. Korkiatupa itse käyttää sosiaalista mediaa ja yritysblogia markkinoinnissa.
– Someilu on pitkäjänteistä työtä. Itse toivoisin näkeväni vielä enemmän rohkeita ja aktiivisia sometekoja yrityksiltä. Tähän Kaulanen lienee Suomen paras sparraaja, hän naurahtaa.

Ota ilo irti ja inspiroidu

Tilaisuuteen on vielä paikkoja jäljellä ja ilmoittautua voi tämän viikon ajan.
Itse tilaisuuteen annetaan seuraavat ohjeet: Kännykkää saa käyttää, kuvia saa ottaa ja käyttää tägejä #somesäpinät #saasomettaa #vimpelinyrittäjät.
– Tee muistiinpanoja, ota ideoita muiden someilusta, ota videota tai livevideota: nyt siihen on hyvä mahdollisuus. Tällä tavalla voi myös hyvin matalalla kynnyksellä kokeilla, kuinka tägit toimivat ja oppia käyttämään niitä, jos käytännön kokemusta ei vielä ole, vinkkaa Korkiatupa.
Yrittäjäyhdistys halusi tilaisuudella myös koota yhteen alueen yrittäjiä. Etenkin maakuntarajojen yli tapahtuvia tilaisuuksia on aika harvoin saatavilla. Näin lähikuntien yrittäjäjiä ei juuri samoissa tilaisuuksissa näy, koska toimimme eri aluejärjestöjen alla. Sen takia yli maakuntarajojenkin tapahtuva yhteistyö ja verkostoituminen on ensisijaisen tärkeää.
– Meillä yrittäjillä on yrityksen koosta ja toimialasta riippumatta hyvin samanlaiset huolenaiheet. Etenkin täällä maaseudulla pitäisi puhaltaa yhteen hiileen. Tietysti terve kilpailu on sallittua, mutta meidän kaikkien yhteinen etuhan on se, että säilytämme elinvoimaisuuden. Sampo Kaulanen on myös tässä mielessä erinomainen puhuja, sillä hän jos joku tietää, ettei yrittäminen kaukana kasvukeskuksista aina ole helppoa. Kaulasella on myös tapahtunut hyvin rankkoja asioita yrittäjätaipaleella, mutta niistäkin on selvitty. Jokainen voi varmasti saada omaan tekemiseen voimia hänen tarinastaan, Korkiatupa lisää.

Ilmoittaudu ja tutustu ohjelmaan.