hyotykerays jasenetu
24.11.2022 klo 16:41
Uutinen

Hyötykeräyksen asiantuntijapalvelut Pirkanmaan Yrittäjille jäsenetuna

PIRKANMAAN YRITTÄJÄT EDESAUTTAVAT JÄSENYRITYKSIÄÄN KOHTI KIERTOTALOUTTA

Pirkanmaalainen kiertotalouteen ja materiaalivirtoihin erikoistunut yritys Hyötykeräys sekä Pirkanmaan Yrittäjät haluavat olla edesauttamassa pirkanmaalaisia yrityksiä matkalla kohti kiertotaloutta. Ensi vuoden alusta lähtien pirkanmaalaisille Yrittäjien jäsenille on tarjolla jäsenetuna yrityskohtainen kiertotaloutta koskeva koulutus.

– Pitääksemme yhteiskuntamme ja yrityksemme elinkelpoisina, tarvitsemme muutosta, tiivistää Pirkanmaan Yrittäjien jäsenpalveluasiantuntija Tanja Mäkynen.

Ilmastotavoitteisiin pääseminen vaatii Suomessa ainakin sadan miljardin euron investoinnit vuoteen 2050 mennessä. Se tarkoittaa yli 80 000 uutta työpaikkaa ja viiden prosentin lisäystä bruttokansantuotteeseen. Kierotalouden kasvu on räjähdysmäistä ja vaatii uusien toimintatapojen omaksumista sekä käyttöönottoa.
–Yritykset ovat melko hyvin tietoisia siitä, että liiketoiminnassa kiertotalouden huomioiminen on ”se juttu”. Pelkästään tietoisuus ei riitä, tarvitaan myös toimenpiteitä, kertoo Hyötykeräyksen toimitusjohtaja Lauri Jokinen.

– Nyt lanseerattava jäsenpalvelu on konkreettinen toimi, jolla haluamme olla edesauttamassa pirkanmaalaisten yrityksien edelläkävijyyttä kiertotaloudessa, kertovat Mäkynen ja Jokinen.

Yhteistyö tukee Pirkanmaan Yrittäjien ympäristöohjelmaa

Pirkanmaan Yrittäjille myönnettiin loppuvuodesta 2021 Ekokompassi -sertifikaatti. Se on osoitus sitoutumisesta vastuulliseen toimintaan ja oman toiminnan aiheuttamien ympäristövaikutusten järjestelmälliseen vähentämiseen. Tanja Mäkynen kertoo, että yksittäisessä toimistossa tehtävillä toimenpiteillä ei maailmaa pelasteta. – Yrityksien järjestönä meillä on mahdollisuus kannustaa mukaan myös muita ja sen me nyt teemme. Yrityskohtainen koulutus on mahdollista valita kolmesta eri kategoriasta; uuden jätelain vaikutukset yrityksille, materiaalivirtojen hallinta tai henkilökunnan kierrätyskoulutus. Jokinen kertoo uutta jätelainsäädäntöä tulevan koko ajan. – Tämän lisäksi paikalliset jätehuoltomääräykset tarkentavat jätelakia ja -asetusta. Uusi jätelaki 2021 pakottaa uudistamaan ja digitalisoimaan toimintoja, perinteiset toimintamallit eivät enää vastaa uusiin velvoitteisiin, summaa Lauri Jokinen.

HYÖTYKERÄYKSELTÄ saat yrityksellesi kiertotalouden asiantuntijan pitämän yrityskohtaisen koulutuksen maksutta. Koulutus on tunnin mittainen. Koulutuksen voit valita seuraavista kolmesta vaihtoehdosta:

  • uusi jätelaki – mitä yritysesi kannattaa huomioida?
  • materiaalivirtojen hallinta – missä kaikkialla voi syntyä hukkaa ja miten säästää kierrättämällä?
  • henkilökunnan kierrätyskoulutus – miksi kannattaa kierrättää?

Jäsenetu sopii loistavasti yrityksille, jotka haluavat hyötyä kiertotalouden tuomista mahdollisuuksista liiketoiminnalleen.

Koulutus varataan Hyötykeräyksen sivuilta www.hyotykerays.fi/yrittajille 
Edun arvo on 185 euroa ja se on mahdollista käyttää 1krt/vuosi/yritys.

Lisätietoja:

Hyötykeräys Oy:n toimitusjohtaja Lauri Jokinen, puhelin 050 555 9352
Pirkanmaan Yrittäjät, jäsenpalveluasiantuntija Tanja Mäkynen, puhelin 050 589 8555

Hyötykeräys on materiaalivirtojen kierrätykseen erikoistunut kotimainen perheyritys. Vuosien aikana yritys on kehittynyt ja kasvanut vastaamaan asiakkaiden kierrätystarpeisiin ja materiaalivirtoihin tarjoten vihreää jätehuoltoa kotitalouksille sekä yrityksille. Yrityksen toimipisteet sijaitsevat Sastamalassa ja Nokialla ECO3 -bio- ja kiertotalousalueella.