27.11.2017 klo 08:53
Uutinen

Hyötynäkökulma

Osallistuin seminaariin, jossa käsiteltiin digitalisaation, markkinoinnin ja verkostojen merkitystä myyntiin. Lyhyesti päivän sanoman voi kiteyttää: yhteistyökumppanit, pitkäjänteinen ja suunnitelmallinen toiminta sekä tuotteen tarjoama hyöty asiakkaalle merkitsevät enemmän kuin itse tuote.

Yrittäjäjärjestö myy tuotteen sijasta palvelua. Tulevaisuuden haasteita pohdimme toimintaympäristön muutosten, yritysten vähenemisen ankeiden aikojen ja ties minkä kautta. Kuitenkin valitettavan usein jäsenen erotessa yhdistyksestä, hän kertoo syyksi, että hän ei koe saavansa hyötyä jäsenyydestään.

Olemme itse vakuuttuneita siitä, että tarjoamme hyötyä jäsenyydelle. Yrittäjien edunvalvonta on järjestön ensisijainen tehtävä. Sitä työtä tehdään sekä valtakunnallisesti, alueellisesti että paikallisesti. Se ei välttämättä näy yrittäjän arjessa vai näkyykö?

Muutama esimerkki edunvalvonnasta

Suomen Yrittäjien aloitteesta pienyrittäjille astui vuoden alusta voimaan helpotus arvonlisäveron maksamiseen. Veroa ei tarvitse maksaa ennen kuin tavara on myyty asiakkaalle. Toinen merkittävä etu tänä vuonna on vanhemmuuden kustannusten tasaaminen naispuolisen työntekijän perhevapaista. Yrittäjäjärjestö on vaatinut jo pitkään koituvien kulujen parempaa korvaamista.

Yksinyrittäjät, joita jäsenistä on yli 65 % maksavat jäsenmaksua kuluvana vuonna 157 euroa. Yksi puhelu ilmaiseen lakineuvontapalveluun voi tuottaa pienimmillään hyötyä yli kymmenkertaisesti. Välttämättä ja toivottavasti sitä ei tarvita koskaan, mutta minulla ainakaan ei ole tiedossani ketään, jolla ei olisi jonkinlaista turvaa kodille tai omaisuudelleen – kaiken varalta.

Yhdessä olemme enemmän

Hyvät ja luotettavat yhteistyökumppanuudet tuovat hyötyä. Yrittäjän kuluihin valtakunnalliset edut, joita muun muassa Elisa, Fennia ja LähiTapiola tarjoavat, tuovat säästöjä. Alueellisesti olemme sopineet neuvontapalveluiden lisäksi eduista Anttolanhovin ja Savonlinja Oy:n kanssa. Työn alla on todella merkittävä etu, jonka haluaisin kertoa, mutta vielä hetki on maltettava pitää kielensä kurissa. Kannattaa olla kuulolla!

Kouluttautuminen tuovat hyötyä arkeen sekä jaksamisen että liiketoiminnan näkökulmasta. Digitaalisuus on tätä päivää. Jos tarvitset siihen eväitä, niin Etelä-Savon Yrittäjien oma Hyppää kyytiin! -hanke tarjoaa tähän apua. Verkostoitumismahdollisuuksia on lukuisia. Kannattaa seurata nettisivuja yrittajat.fi/etelasavo.

Kiinnostuitko hyödyistä? Ole yhteydessä ja kerron lisää.

Mirja Hytönen
Järjestöpäällikkö
Etelä-Savon Yrittäjät
p. 0500 651 312