Ahti Laakso ravintola Coyote lounas
14.10.2022 klo 07:30
Uutinen

Hyviä ruokapuheita: Ahti Laakso

Ahti Laakso aloitti Lempäälän Kehitys Oy:n toimitusjohtajana elokuun alussa. Ennen tätä Laakso toimi YIT Suomi Oy:n maanhankintapäällikkönä, jossa hänen vastuualueenaan oli asunto- ja toimitilarakentamisen maanhankinta sekä hankekehittäminen. Lisäksi Laakso on toiminut aiemmin myös Pirkkalan kunnan elinkeino- ja hankejohtajana.

Tuoreessa pestissään Ahti Laakso vastaa yhtiön strategisesta ja operatiivisesta johtamisesta, työpaikka-alueista ja toimitilaratkaisuista, matkailumarkkinoinnista sekä elinkeinoviestinnän kehittämisestä. Lisäksi toimitusjohtaja kuuluu kuntakonsernin johtoryhmään ja tulee vaikuttamaan aktiivisesti erilaisissa työryhmissä ja sidosryhmäverkostoissa

Lounaspaikka löytyi luonnollisesti Lempäälästä, ja valinta osui tällä kertaa Ideaparkissa sijaitsevaan Coyote-ravintolaan. Lounaalla oli tarjolla lihapullat, talon pippurikastike ja paneroitua punakampelaa. Ahti Laakson mukaan heidän taloudessaan virallisena ruokavastaavana toimii vaimo, mutta ei hän itsekään varsinaisesti ruoanlaittoa vierasta.

– Toimin kesäaikaan perheen grillimestarina. Myös kalan savustus onnistuu, hän kertoo.

Toimitilaa tarjolla

Laakson vetämällä Lempäälän Kehityksellä on paraikaa myynnissä noin 15 hehtaarin Pajalan alue, millä myytävien tonttien pinta-ala on noin 11 ha. Alue sijaitsee aivan Ideaparkin eteläpuolella. Alue on tarkoitettu tuotannollisen teollisuuden alueeksi ja ensimmäisiä yhteydenottoja tonteista on jo tehtykin. Lempäälän keskustassa kysyntää tuntuu olevan erityisesti pienehköille toimistotiloille ja toivottavasti myös uusien kerrostalojen katutasoon saadaan toimitiloja kivijalkaliikkeille. Ahti Laakso pitääkin kunnan kannalta tärkeimpänä uusien työpaikojen määrää kun arvioidaan yritysalueen toteutumista.

Asuntomessuja odotellessa

Uusia asukkaitakin Lempäälään on syytä odottaa. Kunnan väkiluvun kehitys kun on ollut noususuuntaista. Tietynlaista piikkiä siihen on tiedossa muutaman vuoden päästä, sillä Lempäälässä järjestetään asuntomessut 2026.

– Tämä tuo monenlaisia mahdollisuuksia niin nykyisille kuin uusillekin yrityksille, korostaa vieraamme.

– Myös uusien yritysalueiden hankinta ja myyntikuntoon saattaminen on yksi tärkeimmistä kunnan tulevaisuutta varmistavista toimista, korostaa Ahti Laakso.

Nopeat jälkiruokakysymykset

Maittavan lounaan jälkeen nautitun kahvikupposen kera sain myös vastaukset nopeisiin kysymyksiin:

Parasta syksyssä – ruska

Lempäälä-talo – moderni

Lähijuna – mahdollisuus

Sähkön hinta – liian kova

Sähköpotkulauta – vaarallinen turhake

Kuka?

LOUNASVIERAS: Ahti Laakso, toimitusjohtaja Lempäälän Kehitys oy

ASUU: Tampereella

PERHE: Vaimo ja kaksi lasta

HARRASTUKSET: Kuntoliikunta, metsänhoitotyöt, Kaanaa-Centerin pyörittäminen

Artikkeli on julkaistu ensimmäisen kerran Pirkanmaan Yrittäjä -lehdessä 20.9.2022

Kari Tolonen