Joonas Vilola
9.12.2021 klo 20:18
Uutinen

Hyviä Ruokapuheita: Joonas Vilola

Lounasvieraamme Joonas Vilola on Enset Oy:n toimitusjohtaja. Enset Oy on Tampereella, Turussa ja Porissa toimiva kappaletavaroiden nouto- ja jakelukuljetuksiin erikoistunut kuljetusliike. Yhtiö työllistää noin 250 henkilöä, ja kuljetuskalustoon kuuluu jopa yli 200 yksikköä.

Ruokapaikaksi vieraamme valitsi Ensetin terminaalin läheisyydessä toimivan Pirkkalan Aitoleivän ravintolan. Vierailupäivänämme siellä oli tarjolla pannupihvejä, lihapullia, kasvislisäke sekä salaattipöydän antimet. Joonas Vilolan omassa perheessä ruoanlaitto on pitkälti vaimon vastuulla, tosin kesällä tulee kuulemma joskus grillailtua.

Kuljetusalalla valoisat näkymät

Vieraamme mukaan korona-aika on lisännyt heidän yrityksensä kuljetuksia.

– Verkkokaupan kasvu näkyy heti kappaletavaran jakelussa. Loppuvuodesta volyymit ovat kasvussa, tosin joillakin tavarantoimittajilla näkyy maailmanlaajuinen komponenttipula toimitusaikojen venymisenä, hän arvioi. Myös mannertenvälisen tavaraliikenteen ongelmana on konttipula – tai se, että kontit ovat väärissä paikoissa tyhjinä.

Lounasjuttu pannupihvi
LOUNASPAIKAN pannupihvi lisukkeineen.

Vety on tulevaisuutta

Korona-aikana työvoiman liikehdintä vähäisempää ja se näyttää nyt lähes loppuneen, mutta uusien kuljettajien palkkaaminen on vaikeaa – varsinkin raskaalle kalustolle. Yhtiössä on koeajettu sähkö- ja kaasuautoja – vielä ei ole löytynyt toimivaa kalustoa koko päivän kestävään jakeluun. Vety on vieraamme mukaan ehkä se tulevaisuuden ratkaisu, jota odotellaan innolla. Uuden kuljetuskaluston hankintaan on myös valmistajien kaluston komponenttipula vaikuttanut.

– Uutta autoa saa nyt odotella jopa puoli vuotta, kertoo Joonas Vilola.

Nopeat vastaukset

Maittavan lounaan päätteeksi nautittiin kupposet kahvia. Samalla vieraamme vastaili seuraavasti: Pikkujoulut – olleet tauolla

Nastarenkaat – Hyvä juttu

Vety – tulossa

Talvinopeudet – Ihan Ok

Äänikirjat – Tulee kuunneltua aika paljon

Suosikkijoukkue – Tappara

Kuka?

Lounasvieras: Joonas Vilola, toimitusjohtaja Enset Oy

Asuu: Kangasalla

Perhe: Vaimo ja kolme poikaa

Harrastukset: Perheen lisäksi ilmailu

Kuvat: Esko Lounamaa

Artikkeli on julkaistu ensimmäisen kerran Pirkanmaan Yrittäjä -lehdessä 16.11.2021

Kari Tolonen