Bistro Kattila lounas
13.6.2022 klo 12:00
Uutinen

Hyviä ruokapuheita: Tuomas Räsänen

Tuomas Räsänen astui Tampereen Messujen peräsimeen alkuvuodesta. Komentoon tuli isonpuoleinen paatti miehistöineen. Yhteensä messuorganisaatio työllistää 55 kokoaikaista työntekijää, ja sen vuosittainen liikevaihto on noin 12 miljoonaa euroa. Tampereen Messu- ja Urheilukeskus on paitsi yksi Suomen suurimmista messu- ja urheilukeskuksista, samalla myös monipuolinen kokouskeskus.

Toimitusjohtajan perheessä pyritään terveelliseen ruokavalioon

Perheen ruoanlaitto on Räsäsen mukaan osaavissa käsissä – eli puoliso on taitavampi osapuoli. Pyritään terveelliseen ruokavalioon, ja kasvisruokien osuus viime aikoina lisääntynyt. Kalansavustusta tulee myös isännän harrastettua.

Ruokapaikaksi valikoitui Bistro Kattila Hallituskadulta, ja lounastapaamisen alkuruokana nautimme vihersalaatin ja pääruoaksi paistettua porsaan sisäfilettä, parmesaani-perunakakkua, paahdettuja juureksia ja pippurikastiketta. Kattilassa kokataan itse aivan alusta asti. Ravintolassa valmistetaan eurooppalaista ruokaa paikallisin maustein.

Tuomas Räsänen
TOUKOKUUN LEHDEN lounasvieraana oli Tuomas Räsänen, Tampereen messujen toimitusjohtaja.

Messutoiminta muutoksessa

– Tapahtuma-alaa ovat viime vuodet ravistelleet runsaasti, mutta murros on myös antanut meille erinomaisen mahdollisuuden kehittää toimintaamme entisestään, toteaa vieraamme.

Nyt suuntana on vahva sisältö ja yhteisöllisyys messutapahtumissa. Kumppanimme haluavat kokonaisvaltaisia kokemuksia, joihin kuuluvat pelkän messuosaston lisäksi iltatilaisuudet, yritysvierailut ja mahdollisuus verkostoitua.

– Tähän messuorganisaatio on virittäytynyt sorvaamalla organisaationsa uuteen iskuun nyt kun pandemia-ajan hienoinen lamaannus näyttää selätetyltä, kertoo Tuomas Räsänen.

Asiakasmäärät palautuneet

Nyt alkaneen vuoden tapahtumat ovat näyttäneet sen, että ihmiset haluavat tulla fyysisesti tapahtumiin ja positiivisia yllätyksiä on kävijämäärissä jo nähty. Kuluvan vuoden tapahtumanimikkeitä ovat muiden muassa DigiTre yhteistyössä Tampere Smart City Week konferenssin ja expon kanssa, EuroSafety, Työhyvinvointi, Logistiikka, Elintarviketeollisuus, Alihankinta ja Alihankinta HEAT, Kokonaisturvallisuus, Lemmikki, Suomen Kädentaidot, Konepaja, Nordic Welding Expo, 3D & New Materials sekä Hallituspaikka.

– Pöhinää siis riittää, toivottavasti myös lentoyhteydet palautuvat ja jopa lisääntyvät, olemmehan vakavasti otettava kansainvälinen messukeskus, uskoo vieraamme.

Bistro Kattila lounasvieras Tuomas Räsänen
KUN LOUNASRAVINTOLANA on BistroKattila, täytyyhän vieraamme kurkistaa kattilaan, tietty.

Nopeat kysymykset

Perinteisesti maittavan lounaan päälle nautitun kahvin kera vieraamme sai vastattavakseen nopeat kysymykset, jotka tällä kertaa:

Kesässä parasta – järvessä uiminen

Viimeksi käyty kohde ulkomailla -messut Saksassa

Sähköauto -mielenkiintoinen vaihtoehto

Ratikka -kertoo Tampereen edelläkävijyydestä

Kaupunkipyörä – yhteiskäyttöajatus hyvä

Kesäjuoma – raikas valkoviini

Nokia-areena – erinomainen yhteistyökumppani

Kuka?

LOUNASVIERAS: Tuomas Räsänen, Tampereen Messut oy:n toimitusjohtaja

ASUU: Vuoreksessa

PERHE: Puoliso ja kaksi lasta

HARRASTUKSET: Pallopelit, golf, padel ja salibandy

Artikkeli on julkaistu ensimmäisen kerran Pirkanmaan Yrittäjä -lehdessä 10.5.2022

Kuvat: Esko Lounamaa

Kari Tolonen