21.3.2017 klo 15:30
Uutinen

Hyvinvointikampukselle haetaan yrityksiä eri puolelta maata – Miljardin investoinnit odottavat

Keski-Suomeen on rakentumassa useita keskittymiä, jotka tarjoavat liiketoimintamahdollisuuksia terveyden, hyvinvoinnin ja liikunnan alojen yrityksille.

Yritykset voivat päästä osallisiksi uudenlaiseen hyvinvoinnin ekosysteemiin osallistumalla Tulevaisuuden Hyvinvointikampus -Kasvupolun sparraukseen, jonka Kasvu Open organisoi yhdessä alan toimijoiden kanssa.

”Alan pk-yritysten momentum”

Keski-Suomessa investoidaan lähivuosina miljardi euroa hyvinvointialan kehitykseen, kärkihankkeina muun muassa Keski-Suomen Sairaala Nova ja Jyväskylän Kukkula.

Nyt hyvinvointialan kehittäjät haluavat haastaa yrityksiä mukaan rakentamaan uudenlaista hyvinvoinnin ekosysteemiä.

– Nyt on alan pk-yritysten momentum, sillä markkina on kunnolla ensimmäistä kertaa avautumassa myös yksityisille toimijoille. Sekä sote-uudistus että suuri tarve uudistaa laajemmin hyvinvointisektorin palveluita tarvitsevat uusia, pieniä toimijoita, joissa innovaatiot monesti asuvat, Salivirta & Partners Oy:n perustajaosakas Timo Airaksinen sanoo.

Salivirta & Partners on yksi kasvuohjelman kumppaneista.

Airaksinen toivoo näkevänsä kasvuohjelman hakijoiden joukossa sekä terveyden ja hyvinvointialan palveluntuottajia että ICT-ratkaisuja tuottavia yrityksiä.

– Olen 15 vuotta seurannut alan kehitystä ja nyt on alkanut syntyä sellaista ICT-infraa, joihin myös pienempien toimijoiden on mahdollista integroitua.

Yrityksiä haetaan kaikkialta Suomesta ja myös rajojen ulkopuolelta.

Paino kasvupotentiaalissa ja kasvun nälässä

Hakuaikaa Tulevaisuuden Hyvinvointikampus -Kasvupolulle on 28.3.2017 saakka.

Valintakriteereissä painottuu yrityksen kasvusuunnitelma. Tärkeimpiä painotettavia asioita ovat kasvun nälkä, kasvupotentiaali (markkinatilanne, kansainvälistymismahdollisuudet ja tiimi) ja skaalautuvuus.

Mukaan valittuja yrityksiä sparrataan 20. huhtikuuta ja 18. toukokuuta 2017. Tällöin eri alojen (hyvinvointi- ja terveys, kasvu, kansainvälistyminen, myynti, rahoitus, markkinointi, johtaminen) asiantuntijat eli myllärit haastavat ja auttavat yrityksiä pääsemään omiin kasvutavoitteisiinsa.

Tuomaristo valitsee Kasvupolun semifinaalissa 22. toukokuussa kaksi parasta yritystä, jotka etenevät lokakuussa 2017 järjestettävään valtakunnalliseen finaaliin, Kasvu Open Karnevaaliin.

Yrittäjäsanomat

toimitus@yrittajat.fi