31.8.2022 klo 11:01
Uutinen

Iin yrittäjillä käynnistyi kunnonkohotushanke

Iin Yrittäjille on myönnetty toiminta-avustusta Pohjois-Pohjanmaan yrittäjien hyvinvointirahastosta Kunnonkohotuhankkeen toteuttamiseen. Osallistujat kokoontuivat tiedotustilaisuuteen maanantaina 29.8.2022 Taffiin liikuntasaliin. 

Hankkeen päävastuullisena asiantuntijana toimivat Aleksi Laajoki AML GYM Oy sekä muina yhteistyökumppaneina Hyvinvointikeskus Taffii ja Paulan Jooga ja hyvinvointi.

Satu Kaisto, Hyvinvointikeskus Taffii
Aleksi Laajoki, AMLGYM Oy

Hankkeen tavoitteena on aktivoida yrittäjiä liikkumaan ja huolehtimaan omasta jaksamisesta. Yleisenä tavoitteena on osallistujien peruskunnon kohottaminen.

Ideana on, että hankkeeseen ilmoittautunut sijoittaa liikuntapalveluihin omavastuun 100€ ja saa sillä 200€ arvosta palveluita AML Gymin ja/tai Hyvinvointikeskus Taffiin valikoimista. Tarkkaan määriteltyä yhteistä ohjelmaa ei ole, vaan jokainen yrittäjä voi suunnitella oman liikuntaohjelmansa yksilölliseksi ja omiin aikatauluihin sopivaksi. Yhteistäkin tekemistä on tarjolla mm. perjantaisin tapahtuva yrittäjien aamujumppa ja AML Gymin yrittäjien kuntosalipienryhmä. Tuen saa kaikkeen ohjattuun liikuntaan ja hyvinvointipalveluihin, sisältäen myös hierontapalvelut. Klassista hierontaa on tarjolla Taffiin hyvinvointihuoneessa, Paulan jooga ja hyvinvointi kauneus- ja hyvinvointitalossa sekä AML GYMillä on vastaanotto kaikkiaan kolmella koulutetulla hierojalla.

Tarkkaan määriteltyä yhteistä ohjelmaa ei ole, vaan jokainen yrittäjä voi suunnitella oman liikuntaohjelmansa yksilölliseksi ja omiin aikatauluihin sopivaksi.

Taffiin valikoimien liikuntalajeina on valittavissa oman mielenkiinnon ja vaativuustason mukaan 

  • Kevyet lajit: tanssimix, pk-pyöräily, iisi pyöräily, lempeä jooga, aloittajan kuntojumppa, latinomix, jooga-pilates, jättipallojumppa, venyttely ja zumba
  • Keskiraskaat lajit: toiminnallinen treeni, kuntonyrkkeily, spinning+pumppi, kahvakuula, dancefit sekä voima ja liikkuvuus -harjoittelu
  • Raskaat lajit: interval-pyöräily
  • Vaihtoehtoisesti henkilökohtaista valmennusta tai etävalmennusta, ravitsemuksen ja liikunnan tiimoilta. 

AML GYMin valikoimisssa löytyy monipuolista kuntosaliharjoittelua ja erilaisia valmennuksia mm. ohjattu saliharjoittelu ryhmässä tai yksilöllisesti sekä tehokas ja suosittu ravintovalmennus. Ravintovalmennuksen seuraava ryhmä alkaa 19.9.2022 ja siinä tehdään jokaiselle osallistujalle omien tavoitteiden mukainen ravintosuunnitelma. Ravintovalmennusryhmä ei kokoonnu fyysisesti lainkaan.

Valikoima on poikkeuksellisen laaja ja varmasti jokainen löytää omiin tarpeisiinsa sopivaa liikkumista. Tarkemmat tiedot valikoimista löydät internetsivuilta Taffii.fi ja Amlgym.fi.

Hankkeeseen osallistujat muodostavat virtuaalisen ryhmän, jonka tiedotus tapahtuu WhatsApp-ryhmässä.

Osallistuja voi suunnitella oman ohjelmansa vapaasti.

Alempana on joitakin esimerkkejä, millainen ohjelma voisi olla (noin 200€ arvosta palveluita eri tavoin yhdisteltynä). Voit valita jonkin näistä tai yhdistellä omasi. Aikaa palveluarvon käyttämiseen on maaliskuuhun 2023 saakka.

Esimerkki 1Esimerkki 2Esimerkki 3
– 10 viikon yksilöllinen ruokavalio-ohjaus (AMLGYM)
– 2 kk kuukausikortilla rajattomasti ryhmäliikuntaa (Taffii)
– Yrittäjien kuntosaliryhmä (AMLGYM) TAI
– Yrittäjien aamutreenit (Taffii) kerran viikossa (alkaen 9.9. klo 8)
– 7 kerran Ilmajooga-kurssi (Taffii) 
– Kokohieronta 90 min (AMLGYM)
Taulukko: Esimerkkjä mahdollisisata liikuntaohjelmista

Ryhmän toteutus alkoi syyskuun alusta 2022 ja ryhmään mahtuu kaikkiaan 15 yrittäjää. Tätä uutista kirjoittaessa on ilmoittautunut 10, joten 5 paikkaa on vielä vapaana ja niihin voi ilmoittautua hyvinvointitoimikunnalle Mari Matinlassi 040 141 0737 mari.matinlassi@neone.fi

Muita kiinnostavia aiheita