28.6.2022 klo 14:25
Uutinen

Iin yrittäjille toiminta-avustusta Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien hyvinvointirahastosta

Iin yrittäjille on myönnetty toiminta-avustusta Pohjois-Pohjanmaan yrittäjien hyvinvointirahastosta. Avustus on 100€/yrittäjä ja kunnonkohotusryhmään mahtuu 15 yrittäjää. Käytännössä yrittäjä saa 100€ alennusta liikunta- ja hyvinvointipalveluista, kun käyttää vähintään 200€ palveluihin hankkeen aikana. Hanke alkaa syyskuussa 2022 ja kestää kevääseen saakka.

Toteutus on kaksiosainen. Kumpikin osa on kestoltaan 3 kuukautta. Ensimmäinen osa on syyskuu-marraskuu 2022. Joulukuu pidetään taukoa ja toinen osa käynnistyy tammikuussa kestäen jälleen 3 kuukautta maaliskuuhun 2023 saakka. 

Hankkeen aloitusinfo pidetään maanantaina 29.8. klo 19.15, ryhmät alkavat syyskuun alusta eli 1.9.2022. Aloitusinfo järjestetään Taffiin liikuntasalissa, Valtarintie 2, 91100 Ii.

Hankkeen päävastuullisena asiantuntijana toimii Aleksi Laajoki, AML GYM Oy. Muut hankkeen yhteistyökumppanit ovat: Hyvinvointikeskus Taffii ja Paulan Jooga ja hyvinvointi.

Yhteistyökumppaneiden roolit hankkeen toteuttamisessa:

 • Paulan Jooga ja hyvinvointi: Lempeät liikunta- ja rentoutusmuodot, jooga ja äänimaljarentoutus, turvehoidot, hieronnat
 • Hyvinvointikeskus Taffii: Monipuoliset ryhmäliikunta-muodot, sisäpyöräily, kahvakuula yms. sekä ravintovalmennuspalvelut ja pienryhmät. Kauneuspalvelut eivät sisälly hankkeeseen.
 • AML GYM Oy: Kuntasaliharjoittelu, ravintovalmennus, hieronnat, pienryhmät.

”Hankkeen tavoitteena on aktivoida yrittäjiä liikkumaan ja huolehtimaan omasta jaksamisesta. Yleisenä tavoitteena on osallistujien peruskunnon kohottaminen.”

– ote hankekuvauksesta

Peruskuntoa ja kehon/mielen tilaa mitataan hankkeen alussa, puolivälissä ja lopussa monipuolisesti mm. lihaskuntotestillä, ihopoimu- eli pihtimittarilla ja henkinen hyvinvointi-kyselyllä mm. unen laatu, jaksaminen. Hanke kannustaa yrittäjiä osallistumaan kokonaisvaltaiseen kartoitukseen ja mittaamiseen.

Hanke alkaa infotilaisuudella, jossa esitellään osallistujille tarjolla olevat erilaiset liikuntamuodot, ravintovalmennus- ja rentoutuspalvelut, sekä hankkeen kulku ja aikataulu. Tutustutaan ryhmän kesken toisiimme ja otetaan vastaan ilmoittautumiset. Osallistujat voivat etsiä treenikaveria/pienporukkaa jo infotilaisuudessa.

Hankkeen pääpiirteet:

 • Alkukartoitus (1 viikko, syyskuun alussa): osallistuja valitsee haluamansa alkutestit (mittaaminen) ja osallistuu niihin. Osallistuja sitoutuu ensimmäiseen 3kk kuntoutusjaksoon. Toisesta 3kk osasta voi osallistuja päättää ensimmäisen osan päätyttyä.
 • Aktiivivaihe (3kk), jossa osallistuja voi valita mm.
  • Lajitutustumisia: osallistuja valitsee haluamansa lajit (suositus, 4 lajia 4 viikossa mutta voi olla enemmänkin) ja osallistuu niihin yhteistyökumppaneiden tarjontakalenterien mukaisesti. Tavoitteena kannustaa yrittäjiä tutustumaan erilaisiin liikuntalajeihin ilman pakkoa pitkästä sitoutumisesta. Kertamaksu. 
  • Liikuntajaksot: Yrittäjät osallistuvat kuntouttavaan liikuntaan ja/tai ravintovalmennukseen sekä rentoutukseen tarjontakalenterien mukaisesti kuukausimaksulla tai sarjalipuilla.
  • Yrittäjien aamujumppa perjantaisin aamupäivällä Taffiilla. Yhteisöllinen ryhmä juuri tämän hankkeen osallistujille. Sopii aloittelijoille, ei vaadi aiempaa kokemusta.
  • Kuntasalipienryhmä AML GYMillä. Yhteisöllinen ryhmä juuri tämän hankkeen osallistujille. Sopii aloittelijoille, ei vaadi aiempaa kokemusta.
 • Välikartoitus (1 viikko), marras-joulukuun vaihde. Mitataan saavutetut tulokset tähän saakka. Osallistujat tekevät samat mittaukset kuin alkukartoituksessa. Päätös jatkamisesta kuntoutuksen toiseen 3kk osaan. 
 • Toinen aktiivivaihe (tammi-maaliskuu). Yrittäjät osallistuvat kuntouttavaan liikuntaan ja/tai ravintovalmennukseen sekä rentoutukseen tarjontakalenterien mukaisesti.
 • Loppukartoitus (1 viikko, maalis-huhtikuussa). Osallistujat tekevät samat mittaukset kuin alkukartoituksessa.