19.5.2017 klo 18:14
Uutinen

Ikääntyminen luo liiketoimintaa – suomalaiset voittivat alan kultaa Aasiassa

Suomalainen Hur Oy on murtautunut Aasian markkinoille valmistamillaan seniorikansalaisten kuntosalilaitteilla.

Kokkolalainen kuntoilulaitevalmistaja Hur Oy on voittanut ykköspalkinnon kansainvälisessä ikääntymisen innovaatioita etsivässä foorumissa Singaporessa.

Katergorian nimeltä Best Smart Care Technology voittanut Hur valmistaa ikäihmisille suunniteltuja kuntosalilaitteita.

Kahdeksatta kertaa järjestetty Ageing Asia Innovation Forum kokoaa yhteen yrityksiä, poliitikkoja ja muita vaikuttajia keskustelemaan terveydenhuollon, hyvinvoinnin ja vanhustenhoidon liiketoimintamahdollisuuksista.

Tapahtumassa myös palkitaan toimialojen innovatiivisimmat yritykset. Keski-Pohjanmaalla paineilmatekniikkaan perustuvia laitteita valmistavalle Hur Oy:lle foorumiin osallistuminen oli kuudes kerta.

Terveysteknologian vienti vetää Aasiassa

Hur on jo vahvasti sisällä Singaporen markkinoilla, jossa yrityksen tuotteita on asennettu useisiin sairaaloihin, kuntosaleihin ja vanhusten palvelukoteihin.

Kaikkiaan vientikohteita on yli 50. Portit Aasian markkinoille avautuivat ensin Japanissa, jossa ikäihmisten suhteellinen osuus väestöstä kasvoi rajusti 90-luvun loppupuolella.

– Neuvottelut alkoivat 2000-luvun alkupuolella, ja vuosina 2003–2005 suurin osa tuotannostamme meni Japaniin. Se on meille edelleen suuri markkina-alue, ja Japanin kautta ovet avautuivat Singaporeen ja muualle Aasiaan. Nyt keskitymme Kiinan markkinoiden kasvattamiseen, Hur Oy:n varatoimitusjohtaja Lena Karjaluoto.

Tilastojen mukaan Suomen terveysteknologian tuotteiden viennin arvo vuonna 2016 oli 2,11 miljardia euroa.

Kasvua edellisvuoteen oli 9,7 prosenttia. Aasian eli Kiinan, Hong Kongin, Taiwanin, Japanin ja Etelä-Korean osuus terveysteknologian tuotteiden kokonaisviennistä oli 11,2 prosenttia.

Kokkolassa toimipaikkaansa pitävä Ab Hur Oy työllistää 48 henkilöä ja sen liikevaihto on noin 9 miljoonaa euroa.

Yrittäjäsanomat

toimitus@yrittajat.fi